Yin Yoga – My kind of yoga

Yes, jag älskar yin yoga. Jag älskar även tuffa, svettiga, endorfinfyllda spinningpass och att tampas mot backar under löpintervaller, men just denna lugna form av yogan. Det ni.

Yin yogan handlar om att under en session genomföra olika positioner som man sedan håller kvar något längre, uppemot 5 minuter (som jag praktiserat- men säkerligen ännu längre) och får på så sätt en avslappning och ett flöde i muskulaturen som öppnar upp mer intensivt, upplever jag, än vid vanlig yoga.

Jag kan uppleva att koreograferade klasser med flöden kan bli stressande, dvs det motsatta mot önskat läge på en yogaklass, och då har jag svårt att få ut maximalt av klassen eftersom en viss stress håller sig kvar i kroppen.

I yin yogan infinner sig aldrig stressen hos mig utan jag får en mer effektfull avslappning och ja, det är minst lika jobbigt som en klass med flöden. Att hålla sig i en och samma position när kroppen protesterar intensivt är utmanande. Jag måste andas mig igenom minuterna. Ibland ger kroppen med sig efter en stund, en annan gång får jag vänta till nästa klass.

Många gånger väljer jag själv ut 4-5 övningar som jag genomför 2-4 minuter vardera, men ibland väljer jag pass att följa online, t ex på Yogobe eller genom att söka på Youtube.

Yin är verkligen motpolen till den annars så pulsintensiva träning jag normalt kör och kombinationen passar min kropp (och själ) perfekt!

Yogar du? Vilken sorts yoga mår du bäst av?

Annonser

3 svar till “Yin Yoga – My kind of yoga”

  1. Mm, jag älskar också Yin! Speciellt under intensiva träningsperioder med mycket löpning/cykel och styrka, då känner jag hur kroppen bara längtar efter att få sjunka djupt in i en position och bara vara där. Länge!

    Vill du komma och yinyoga med mig på lördag förresten? Kl 10-11:30 vid Karlaplan 🙂

      1. Åh, vad kul! Hoppas du får mycket pepp och ny inspiration där. Är också sugen på att gå, men det är ju det där med att inte ha obegränsat med tid… 😮

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s