Vila i två

Två vilodagar, från träning, blogg och det mesta utom familj och jobb. Ja, nästan så att jag inte hunnit med barnen heller de senaste 3 dagarna. Med M hemma och krasslig sköter han lämningarna och hämtningarna och jag fyller huvudet med jobb. Det är ett kontrollerat kaos skulle jag beskriva det som, försommarens rusch kom liksom ett par månader för tidigt och istället för att skjuta på allt så har jag jobbat 12-timmardagar i 3 dagar nu och lär så fortsätta att göra resten av veckan. Sena kvällar hemmavid tack och lov, jag behöver inte sitta på kontoret.

Det har varit ett medvetet val från min sida att lägga in 2 träningsfria vilodagar i följd just på grund av all stress som jobbet medför. Att träna och utsätta en påfrestad kropp för ännu mer stress i form av fysisk träning gör att det finns en risk att effekten blir det omvända. För mycket för kroppen och man blir sjuk istället för att stärka kroppen. Endast lättare yogarörelser hemmavid innan läggdags har utförts. Självklart hänger mitt FitBit Flex armband på handleden och visar att jag trots träningsvilan inte ligger på latsidan när det kommer till rörelse. 2 vanliga arbetsdagar med tunnelbana och kortare sträckor till fots.

IMG_8239
Då väglaget inte direkt bjuder in till löpning, vi har blankis på cykelvägarna, bestämde jag mig för att avboka gruppträningspasset jag var inbokad på imorgon och köra ett löppass på löpbandet istället innan jobbet. Jag är inget fan av morgoncardio men när planeringen bara tillåter morgonträning får det helt enkelt bli så! Ska premiärträna på SATS Slakthuset, nya anläggningen vid Globen (ersätter SATS Globen fyi), då jag skall jobba i närheten. Jag inser mer och mer att jag har saknat närheten och tillgängligheten som SATS faktiskt erbjuder. Ett morgonpass och ett lunchpass i veckoplaneringen gör otroligt mycket med familjetiden och det blir mindre stress för att träningen skall hinnas med kvällstid. När instruktörskortet går ut ser det mer eller mindre ut som att jag fortsätter med kortet där!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s