Framtida idrottsstjärnor – Alla Har En Dröm

Vi har två drömmande idrottare i vår familj, Norah som säger att hon ALDRIG kommer att sluta med hockeyn och Felix som gärna skulle idrotta dygnet runt om det inte vore för det här med skolan som också måste göras, och sömnen förstås. Att barn har drömmar är så viktig för dem, att ha målbilder och drömmar om framtiden. Därmed är det inte sagt att man lyckas – vissa gör det, andra inte – men att ge barnen känslan av att allt är möjligt i deras värld är A och O för oss som föräldrar.

I en ny kampanj som är ett resultat av samarbetet mellan Sveriges Olympiska Kommitté, Svenska Skidförbundet, Svenska Seglarförbundet och Svenska Medaljlotteriet ligger samma grundtanke bakom.
Överskottet i lotteriet går till idrotten inom dessa förbund som i sin tur har i uppgift att inspirera och skapa möjligheter för våra framtida hopp! Flertalet av våra stora namn agerar som ambassadörer för projektet som går under namnet Alla Har En Dröm (#allaharendröm). Detta är ett extremt stort och ansvarsfullt uppdrag som självklart skall supportas!

Breddidrotten är otrolig viktig för tillväxten inom idrotten samtidigt som det måste ges möjlighet för barn och ungdomar att verkligen satsa. Att då ha förebilder som breder vägen, och framför allt öppnar dörrar som du kanske inte själv hade kommit på att öppna är något jag brinner för. Vi föräldrar kan ge SÅ mycket för våra barn, men jag tror att det är när våra små ser sina stora idoler på tv under olika idrottsevenemang – det är då den där känslan av att ”dit vill jag också komma” väcks. Om då även förbunden kan bidra ekonomiskt där det behövs kan man tillsammans skapa en bra grogrund för vår framtid.

I filmen nedan får du veta mer om samarbetet. Spännande tycker jag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s