Basket i Madison Square Garden

Har ni möjlighet att gå och ett idrottsevenemang i Madison Square Garden när ni är på plats i New York så  är det väl värt tiden. Vi såg NY Knicks möta Indiana Pacers mötas på basketplanen igår. Vilken upplevelse!Jag köpte våra biljetter på Ticketmasters officiella andrahandsmarknad, dvs där säsongbiljettshållare säljer biljetter till de matcher de inte själv kan/vill gå på. Biljetterna är verifierade och levererades via mail med mitt namn på. Man får betala någon procent i avgift för servicen men det är ingen stor kostnad.

Väl på plats var allt så där Amerikanskt perfekt organiserat – säkerhetskontroll, biljettkontroll och sedan ett otal värdar som såg till att alla hittade rätt. 

Den största skillnaden mot Sverige är givetvis det faktum att här kan man servera alkohol på evenemang utan att folk super sig aspackade, en match är ett event, en familjefest, och alla hejar på SITT lag. Det är ingenstans man går för att festa. Allt är så igenomtänkt vad det gäller säkerhet (damernas och herrarnas toaletter i olika sektioner med vakter vid ingången, bara en sån sak).

Matchen spelas 4×12 minuter med 3-4 avbrott för jippon (reklampauser för tv’n gissningsvis) som t-shirtkastning, dansuppvisningen och kändiskoll. Igår var det skådespelare från både Breaking Bad och Orange is the new black som satt på ”kändisraden” längst fram.

Vår värsta jetlag kickade in precis i sista perioden men vi njöt av underhållningen. Om inte annat så är det kul att kolla på folk!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s