Early Bird med intervaller

Det kanske inte är så tokigt det här med morgonträning. De gånger jag försökt mig på att springa ute hemma tidigt på morgonen har jag velat vända efter 5 minuter för att det går så galet segt och kroppen protesterar men nu har det vänt. Morgonträning med styrka och rörlighet igår och intervaller på löpband i morse följt av rörlighet/stretch.

Lovisa tipsade om ett upplägg på bloggen häromdagen och jag köpte det rakt av. Ett upplägg som passar löpband, tar inte en evighet samtidigt som du blir rejält trött.

 
Uppvärmning 10 minuter jogg

3 Block av intervaller 3 min/2 min/1 min med 1 minuts vila mellan varje.

Nedvarvning 10 minuter jogg. 

Jag körde mina intervaller på 13 km/h med 2% lutning på bandet. Hade kanske kunnat pressat på lite mer på den sista minuten men jag ville orka alla med samma känsla. Alltid lite svårt första gången när man tar sig an ett nytt upplägg. Men kul var det, och oj vad jag svettades. Min kropp är sedan jag kört igång med Runners Strength så mycket starkare, jag känner i princip aldrig längre under löpningen att jag tappar hållningen och att jag sjunker ihop. Jag känner mig stark i löpsteget och allt går så himla mycket lättare. Nu är det bara 2 gånger kvar av terminen på Runners Strength men för mig själv fortsätter passen framöver, kanske inte i helhet varje vecka men åtminstone 20 min/ vecka ska jag klämma in för att bibehålla styrkan i löparkroppen!Morgonfrilla och allt😄 Har aldrig förstått det här med att fixa iordning sig före morgonträning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s