Frukost och mellis på språng

Med farten i mitt liv just nu är det mycket smarta och snabba val när det kommer till mat som gäller. Barnen prioriteras ALLTID när det kommer till mat – visst, vi äter Mc D då och då eller annan icke hemlagad mat – men det ska vara lagad middag hemma på vardagarna till dem.

De mornar jag tränar före jobbet, och många andra, blir det för min egen del att jag tar en burk kvarg till frukost. Det går snabbt att ta fram, blanda i en skivad banan, lite hemmagjord sylt eller äta den som den är. Det funkar även att äta på tåget på vägen in när tiden är knapp. 

Samma sak med mellanmål, en burk mättar bra och håller mig igång tills middagen är klar hemma. Vi har nötfri arbetsplats pga allergiker bland kollegorna vilket gör att alla goda nötblandningar man kan köpa går helt bort. Tyvärr. Mjölkallergi i luftburen variant kan väl knappt existera så därför jag har i stort sett alltid ett par burkar med kvarg i kylen på kontoret! 

I förra veckan fick jag smaka på Lindahls kvarg i några nya smaker; bland annat en laktosfri variant med hallonsmak men även en så omtalade nötchokladsmaken som många hissat.
Spontana smakreaktion, gott! Som med alla andra smaksatta kvagvarianter kan det bli för mastigt att bara äta den som den är. Kvargen med hallonsmak fick jag smaka som en del av i en smoothie med frysta hallon och lite mjölk för att få till en något mer rinnig konsistens och nötkvargen var tillsammans med riven choklad en perfekt liten efterrätt i en mindre glas. Kanske en dessert efter middagen så här mitt i veckan? 

Min absoluta favoritsmak när det kommer till kvarg är fortfarande vanilj. I den kan jag ha i hallon, blåbär eller nötter av olika slag. Eller äta den som den är. Alltid lika gott! Vilken är din favorit?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s