Passförslag för löpband

Vi här i Stockholm våndas över det trista vädret som verkar ha bestämt sig för att stanna. Regn och blåst. För många försvinner då suget att ge sig ut och springa och därför tänkte jag dela med mig av mitt intervallpass som jag körde igår morse före jobbet.

Det viktiga med intervaller är att du lägger dig på en sådan nivå när det kommer till tempo att den första intervallen alltid är en lägstanivå, dvs att du orkar springa intervallerna som är x antal minuter/sekunder på en viss hastighet utan att du behöver justera hastigheten för varje intervall. Mentalt kan detta kännas oöverkomligt ibland då benen känns som bly men det är bara att bita ihop. Det är något jag också jobbar med under varje pass, att våga ta ut mig maximalt!

Som vanligt har jag 2% lutning

10 minuter uppvärmning – anpassa uppvärmningsnivån till din intervallnivå.

5x 90 sekunder, vila 60 s mellan varje. 13 km/h
2 min lätt jogg
5 x 60 sekunder, vila 60 s mellan varje. 14 km/h
2 min lätt jogg
10 x 30 sekunder, vila 30 s mellan varje. 14,5 km/h

10 minuter nedvarvning, jogg och avslutar med gång.

Jag tillämpar ståvila mellan intervallerna när jag springer på löpband, dvs ett ben på vardera sida om bandet medan jag låter bandet rulla på.

Det tipset jag alltid ger mina nya cyklister på mitt intervallpass är att fokusera på en intervall i taget. Tänk inte på att det är 20 intervaller totalt utan dela upp passet först i 3 block (5/5/10) och därefter tar du en intervall i taget. Hastigheten skall vara så tuff att du ska klara precis 90/60/30 sekunder. Inte mer. Det är ett bra måttstock på hur jobbigt det ska vara!

nIKE lUNARGLIDE 6
Jag passade på att reainhandla ett par nya Lunarglide till mig igår från Wiggle.co.uk. Mina gamla trontjänare har gjort sitt och den här modellen funkar alltid!

Annonser

Ett svar till “Passförslag för löpband”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s