Men tänk om jag ramlar av bandet då?

Jag fortsätter i serien ”Pass som passar lika bra på löpband som ute i löpspåret”.

Imorse körde jag morgonpass, 40 minuter från start till slut, på löpbandet. Morgonträningen är det bästa tycker jag! Lite lugnare på gymmet och sen är det klart för dagen.
 

2% lutning på bandet som vanligt.

10 minuter uppvärmning i lugnt tempo

20 x 30/30 sekunder (aktiv/vila) på 15 km/h. Det är vad jag klarar i hastighet just nu och kan hålla under alla intervaller. 

10 min nedvarvning i lugnt tempo

Stretch och rörlighet (kommer mer om detta på bloggen framöver!). 

Frågorna som kommer, särskilt om man är något ovan med att springa fort på löpband är ofta följande: 

1. Men jag kan ju inte springa så fort, jag kommer att ramla av!

-Ja, ramla kan man göra, även i låg fart. DU börjar på en bahglig nivå, blir varm i kroppen och ofta kan man öka 0,5 nivåer i hastighet utan att det knappt märks. Många gånger blir även löptekniken bättre när man springer snabbare. Och slutligen, du behöver inte springa 1 mil i tempot, 15/15 intervaller fungerar alldeles utmärkt om det är fart du vill träna på. Eller 30/30 som jag körde imorse. 

2. Hur gör jag mellan intervallerna? jag hinner inte dra ner på tempot och så upp igen utan att det tar jättelång tid!

– Jag hoppar av bandet och står vid sidan, dvs med ett ben på varje sida om bandet som fortsätter att rulla. På vissa löpband känner bandet av efter ca 45 s- 1minut om man inte går på det och stannar automatiskt efter en ”varning” – då räcker det ofta att ta ett par steg på bandet för att det skall fortsätta rulla – gäller särskilt när du jobbar med lite längre intervaller där även vilan blir längre.
Håll i ordentligt med händerna och kiv åt sidan med en fot i taget. Testa i promenadtempo om det känns läskigt!Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s