Teer och annat nyttigt från Pukka

För några dagar sedan hade jag möjligheten, att lämna regn och rusk och spendera några timmar på Rituals Spa på Clarion Sign i Hornstull för att lyssna på Pukkas grundare Sebastian Pole.

Pukka är ett märke inom hälsokost som står för rena råvaror, organiskt och fairtrade. För mig är Pukka ett märke som jag känner till sedan tidigare från butikshyllorna och ett och annat event men jag har nog aldrig tidigare köpt hem deras produkter tidigare vilket gjorde det extra spännande att få ta del av företagets syn på hälsa och hur deras produkter kan bidra till vårt välmående.

Rätt snabbt kom vi in på diskussioner gällande den rådande ”hälsohetsen/hysterin” som råder i Sverige just nu. Jag har flera gånger tidigare skrivit om min syn på det hela, att det är svårt för många att göra det lite lagom, utifrån sina egna förutsättningar utan man tar gärna en person man ser upp till, inte sällan en kändis som skrivit en bok i ämnet, och tillämpar det till fullo på sig själv. Med varierande resultat. Att hitta sitt inre, skapa ett utrymme för dig där DU är i fokus, utifrån dina egna förutsättningar, inte bara träningsmässigt utan även mätmässigt.

För min egen del handlar det om att få in det där lilla extra i vardagen. Jag har inget behov av att leva efter vissa kostregler, och att stenhårt ha en strikt regim lockar mig inte. Ett par saker varje dag räcker, t ex som att blanda i vetegräs i frukostjuicen som ändå intas varje morgon. En tesked och saken är klar. Samma sak med en hutt aloe vera juice. tar inte många sekunder. Smoothies och annat älskar jag, det gör jag mer än gärna på helgerna, men stressar mig inte igenom det på vardagarna.

Under denna morgon tillsammans med Pukka deltog även Josefin Jäger som hade lagat morgonens frukost med bas i Pukkas produkter. Jag fastnade helt för en härligt grön smoothie där te från Pukka spelar en stor roll i smaksättningen. Även hon talade mycket om hur vi i vår vardag skall finna de råvaror som är bra för VÅR kropp, det vill säga din egna helhet som får dig att må bra.

Frisk grön smoothie – Clean Greens (2 glas)
 
1 dl fruktjuice alternativt kallt Pukka te t ex Detox eller Three Ginger
1 dl risdryck
1 dl mango
1 dl ananas
30 g babyspenat, välsköljd
Juice av ½ citron
1 tsk Pukka Clean Greens
 
Lägg alla ingredienser i kannmixer.
Mixa slätt.



Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s