Cykeltankar

Förra våren, för ganska exakt ett år sedan, blev jag med min första racer. Det blev ett spontanköp kan vi säga. Jag skulle cykla Gran Fondo som en av deras bloggambassadörer och efter en tur på 3 mil på skärstorsdagen konstaterade jag att min mountainbike som hängt med i dryga 10 år inte längre var att räkna med. Att jag hade tänkt cykla Tjejvättern med samma cykel var bara att glömma och därför föll valet på en prisvärd racer som fick namnet ”Laila” (pga färgen på cykel – tänk engelska).

Är du nybörjare, googla, besök butiker och surfa på olika webshoppar som t ex denna cykelbutik där du kan hitta mer underlag på vad det är du söker i form av cykel och vilken prisklass du vill lägga dig i. Hur ofta kommer du att cykla, vilket underlag och framför allt, hur mycket pengar vill du lägga på en cykel?

Min racer kör jag i nuläget till och från mina spinningklasser (bilresan tar 16 minuter och på cykel 24 minuter och då får jag även 2 mil cykling i benen, inget svårt val) och något långpass när tid finns. Således behövde jag ingen värstingmodell utan en basvariant som uppfyller de mest basala kraven.

Inför Tjejvättern pimpades cykel med desto fler tillbehör. För mig är cykeldelar som clips för cykelskor, dvs att skon klickas fast i pedalen, ett måste. Det blir otroligt mycket skönare att cykla så för att inte tala om vilken extra kraft du får i benen genom att de sitter fast i med skon. Andra saker som jag numer alltid har på cykeln i en liten ramväska är ett lagningskit, extra slang och en kolsyrepatron som fyller ett däck i ett nafs. Är det inte din cykel som får punka kan din cykelkompis drabbas och då är det bra att vara förberedd!

Nu när det är 1,5 månad kvar till Vätternloppen inväntar jag fortfarande startgrupp och starttid för min start i Halvvättern och skall efter helgens halvmara fokusera än mer på att cykla, både intervaller och långpass.

Cyklar du och ska du cykla några lopp i sommar?

Tjejvättern 2014

Efter målgång förra året på Tjejvättern. Solen kom fram efter en minst sagt regnig start på loppet!

Annonser

Ett svar till “Cykeltankar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s