Womens Health Halvmaraton 2015 – racerapport

En dag efter loppet känner jag mig oförskämt pigg i benen. Men vi tar det från början.

Som arrangemang är Womens Health Halvmaraton betydligt mindre än många andra lopp för bara tjejer, runt 3000 deltagare. Stor skillnad mot t ex Tjejmilen.

Detta blir en lite annorlunda racerapport av den anledningen att jag för första gången i min löpar(karriär) inte hade några tidsmål satta i förväg. Jag skulle ta mig runt och ha kul, och känna och kroppen håller.

Jag och min löparkompis Ulrika hade bestämt att vi skulle springa ihop och ha kul. Vi startade i tävlingsklassen och kom iväg i första startgruppen klockan 11. Starten går alltså vid Tekniska Museet.

Första 4 km går i en kvadrat från Berwaldhallen till Karlavägen, längre in på Östermalm och åter till Berwaldhallen innan vi ger oss av dryga 8 km över Djurgården. Här håller vi 5.45-5.50 tempo och det rullar på bra. Konstaterar att tidshållarna springer snabbare än snittfarten för den sluttiden och släpper dem rätt snabbt.

Första varvet runt Djurgården går bra, vi pratar och håller ett bra tempo och passerar 10 km vid bron vid Djurgårdskanalen på 58.42. Just då tyckte jag att det var galet att tänka sig ett varv till, frivilligt, på samma bana. Ullis var pigg och peppade på och efter en Maxim Gel i magen kom glädjen tillbaka.

Vi hade skämtat lite om att vi inte skulle bli varvade av tätgruppen och när vi gick in för varvning hade vi klarat det delmålet. Hurra!

Sen kom andra varvet, 12.4 km och framåt, och nu började vi räkna ner kilometrarna mot målet. Hejaklacken runt banan var grym, funktionärerna fantastiskt stöttande och genom att ha en springkompis blev allt så mycket lättare även om det var sjukt jobbigt just där och då. 

Jag fyllde på med sportdryck vid kontrollerna och tog en gel vid 15 km. Bara 6 km kvar! 15 km passerar vi för övrigt på 1.30.16.

Vid 18 km skiljdes Ullis och jag åt – hennes mage bråkade och hon sa åt mig att fortsätta. Slängde i mig en gel och fortsatte. 

Just där var vi ett helt gäng trötta tjejer som hejade på varandra och räknade ner sträckan mot målet. Nånstans vid 19,5 km stack min puls iväg till nära spykänsla och jag fick fokusera på andningen en kort stund. 

Jag passerar 20 km på 2.01.47 och då är jag ju nästan framme. Där kickade den sista gelén in och jag fick nya krafter. Sista km löps på 5.25 och jag är i mål!

2.07.44 blir sluttiden. Min första halvmara (2013) sprang jag 7,5 minut snabbare. Det ger en skillnad på 21 sekunder per km. Då tränade jag 4 löppass/vecka specifikt för det loppet. I år har jag sprungit max 2 löppass/vecka och fokuserat på allsidig träning vilket gör att jag är extra glad över min prestation! Allt är möjligt!

   

   

Annonser

4 svar till “Womens Health Halvmaraton 2015 – racerapport”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s