Bästa cykeljackan?

 

Precis som med alla andra sporter går det ju att nörda in sig på grejer in i minsta detalj i cykling. Cykling är verkligen en sån riktig prylsport (dykning en annan men där blev jag inte lika inbiten – som tur var kanske vi ska säga:)) medans det i längdskidåkningen – min paradgren – inte går att köpa så himla mycket förutom svindyra vallningsprodukter (någon kanske protesterar men let’s face it, du kommer inte fram så mycket snabbare om du inte har tekniken och det är inget dukan köpa!).

I alla fall, nu inför Halvvättern är jag på jakt efter den perfekta cykeljackan. Under kallare perioder har jag cyklat i en löparjacka från Craft men nu behöver jag en ren skaljacka/vindjacka som lätt går att packa ner i ryggfickan på cykeljackan om vädret tillåter. Helgens försök med en vindjacka med luva från Casall blev halv misslyckad då luvan agerade mer som en fallskärm under mina mil i snålblåsten. Förra året hade vi ju ösregn fram till 30 minuter före start så jag räknar inte med ett kanonväder utan är inställd på värsta möjliga – då kan det bara bli bättre!

Helst vill jag ju göra en fullständig marknadsanalys för att hitta det bästa som finns där för mina behov men inser ju att det riktigt inte finns tid till det. Det näst bästa är då att köra på kända märken eller fråga kompisar (i det sistnämna alternativet får man oftast lika många svar som det finns respondenter).

Craft som jag både springer och åker längdskidor i har ett par olika varianter i sin cykelkollektion som lockar.

Bild 1&2Craft Performance Bike Featherlight Jacket som precis som namnet antyder skall vara en riktig lättviktare och perfekt att få undan i en ficka om det blir för varmt med jackan på.

Bild 3 – Craft Active Bike Convert Jacket som verkar något tjockare men fortfarande med samma vattenavvisande funktion tillsammans med vindtätheten är ett annat alternativ. Denna jacka kan även göras om till väst genom att ta bort armarna (dragkedja).

Bild 4 – Craft Performance Bike Rain Jacket som är en regnjacka först och främst.

Har du någon favorit?

Craft PB featherlight Jacket NeonCraft PB Featherlight Jacket PinkCraft Active BIke Convert Jacket Craft PB Rain Jacket

 

Annonser

Ett svar till “Bästa cykeljackan?”

  1. Ja, alltså, jag skulle räkna ut hur mycket min Tjejklassiker hade kostat – men slutade räkna ganska snabbt när jag insåg hur många resor det hade blivit för pengarna. Haha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s