PMitt första träningsminne

Den första idrotten som jag tränade på riktigt så att säga var längdskidåkning. Jag har i princip stått på skidor sedan jag kunde gå och minns faktiskt än idag hur jag åkte varv efter varv på den av pappa iordningställda slingan runt det hus vi bodde i i Helsingfors när jag var liten. Borde ha varit nånstans runt 4 år.

Mer organiserad träning för skidåkningen blev det när vi flyttade till Sverige och Fagersta och jag gick med i föreningen, Fagersta Södra IK, och började tävla där som 8 åring. Fortfarande var ju träningen inte på allvar utan mest en kul grej och vi som tränade och tävlade och var i samma ålder var inte så himla många, i föreningen eller i länet, vilket gjorde att vi blev ett tajt gäng som umgicks mycket även på fritiden då vi inte tränade eller var på träningsläger eller tävlingar.

Orienteringen blev sport nummer 2 som jag började träna. Jag minns inte riktigt hur gammal jag var men jag tror att jag kan ha gått i fjärde eller femte klass. Eftersom jag sprang mycket under barmarkssäsongen på skidåkningen hade jag lätt för löpningen, tänk om det vore så nu också, och då nybörjarbanorna var mer springa längs med elljusspår och vägar än orientering gick det ju himlans bra på tävlingar också.

När det kommer till gruppträning blev det såklart en massa aerobics och step med bästa tjejkompisarna när vi började på högstadiet. Vi kunde köra dubbla pass en kväll bara för att det var så roligt – för att inte tala om att alla killar som vi spanade in då de tränade i anslutande lokaler samtidigt 🙂

Alla dessa minner får mig ännu mer att göra mitt allt för att VÅRA barn ska få den bästa av bästa upplevelser när det kommer till sitt idrottande. Det ska vara roligt, man ska hänga med sina vänner och man ska få känna på att vinna, men också förlora. Medgångar och motgångar. Sådant som man tar med sig i livet. Jag skulle aldrig byta ut alla de timmar jag lagt ner på träning mot något annat. Aldrig.

   
   

Norah får illustrera mina barndomsupplevelser. Samma glädje kände jag och det känns bra att hon älskar rörelse som jag gör. 

 

 

Annonser

Ett svar till “PMitt första träningsminne”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s