Body Pump

Dag 4 i Bloggutmaningen för juni månad. har du missat mina tre tidigare inlägg finns de HÄR, HÄR och HÄR.

En träningsform jag inte förstår – och vet ni vad som är det första som dyker upp i mitt huvud – Bodypump. Jag har själv kört ett otal gruppträningspass i denna träningsform och hur jag än vänder och vrider och försöker få det att kännas bra i kroppen, eller rättare sagt i huvudet, så kan jag aldrig riktigt få kläm på upplägget.

Att det är ett grymt koncept för gymvärlden råder det ingen tvekan över med tanke på fullbokade pass men det här med att hysteriskt rycka i en skivstång under både tidspress och tempopress funkar inte för mig. Absolut att jag vaknat dagen efter varje pass med den sjukaste träningsvärken ever men också ha känt att musklerna inte alls gillat 500 benböj i ett galet singeltempo. Inte min grej. Hetsen att lägga på mer vikt än vad som är sunt med tanke på teknik men även på överbelastning av rygg samt att man genomför relativt komplexa övningar utan någon större teknikgenomgång är inget jag köper. Kanske tänker jag för mycket på teknik, upplägg och skador då jag har en gedigen träningskunskap i mig vad vet jag.

De finns många andra pass där ute där man fortfarande använder samma stång men under betydligt lugnare förhållanden. Hetsen över att få till max antal repetitioner av en övningar finns inte heller där och då tycker jag att en skivstång med lagom tuff belastning är perfekt.

P.s. Vi är ett helt gäng som skriver inlägg i denna bloggutmaning. Checka in de övriga här.

Annonser

2 svar till “Body Pump”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s