Drömträning

Dagens inlägg i Uppochhoppa’s bloggutmaning handlar om drömträning.

Sedan barnen kom in i vårt liv har jag blivit SÅ feg när det kommer till nya, läskiga, saker.

Med ett advanced dykcert i bagaget har jag dykt på många spännande platser, inte fegat för vrakdyk eller att dyka i grottor, något som idag känns väldigt främmande. Att ta sig ner på 35 meter för att dyka igenom ett vrak på Malta 2003 var det häftigaste jag gjort då, och det blev många dyk där under mina månader som student på ön. Nattdyk med bläckfiskar framför näsan, små Nemofiskar som nafsar en på benen (Egypten där jag även tog mitt första cert) för att man hamnat i deras ”revir” och alla andra spännande saker som endast går att uppleva under ytan. Dit vill jag tillbaka. En dröm som jag hoppas återkomma till när barnen blir allt större och säkert vill testa på undervattenslivet själva. Då både M och jag har cert ser jag framför mig att vi drar iväg på dyksemester hela familjen.

 

cirkewwa-tug-boat-rozi-630x420

Bilden lånad från seashelldivingmalta.com. Det här vraket – ”Rozi”- som jag dök på så många gånger ligger på sandbotten (maxdjup 36 m och det känns kan jag lova) endast ett stenkast från hamnen varifrån båtarna till den lilla grannön Gozo går. På malta dyker man mestadels från land och simmar ut till vrak/grottor mm. Fantastisk undervattensmiljö, den bästa i Europa, om du frågar mig.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s