Sporter jag utövat

Som jag skrivit tidigare är jag ensamidrottaren som aldrig utövat lagsporter. Det lockade aldrig. Det närmaste jag kom lagsport var när vi spelade den årliga innbandycupen vid Lucia hemma i Fagersta under högstadietiden eller när skolgympan hade de obligatoriska momenten med bollsporterna.

Nej, det var längdskidåkning och orientering som gällde för hela slanten. I bägge föreningarna var vi ett tight gäng i samma ålder som höll ihop och då blev det så klart inte särskilt ensamt även om vi tävlade själva som oftast, med undantag för stafetter ett par gånger per år.

Nu som mamma får jag hänge mig åt både hockey och fotboll och den gemenskap och laganda som råder där. En fantastisk möjlighet för barn att få umgås med likasinnade, och faktiskt lika härligt för oss vuxna. Så till den grad att jag numera är tränare i minis fotbollslag tillsammans med en annan mamma som inte heller spelat själv som ung. Det borde alla få uppleva.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s