Intervaller och mot Tjejmilen 2015 med Plan Sverige

Om två månader, knappt, är det dags för Tjejmilen igen och precis som de senaste 3 åren representerar jag Plan Sverige när jag springer. Jag har inte sprungit särskilt strukturerat, dvs enligt upplagt program, på hela våren utan har varvat intervaller och lite längre pass när det passat inför Halvmaran som kördes i maj.

Igår körde jag första passet på den andra veckan i 10 kilometersprogrammet i Lovisas bok – Stora Löparboken för kvinnor – som för övrigt är en grym bok för löpare på alla nivåer.

Jag som är själv utbildad löpcoach och skriver en hel del löpprogram åt andra tycker att det är väldigt skönt att ta ett färdigt program som någon annan skrivit och tillämpa det på min egen träning. En utmaning för mig.

Gårdagens korta intervaller kändes inte särskilt lockande och jag lyckades slumra till ett antal gånger i soffan innan jag tog mig ut strax före 9-tiden och sprang.

  
Perfekt rak cykelväg för intervaller. Utmanar även psyket kan jag meddela!

Min uppvärmning på ungefär 10 minuter ner till ”intervallrakan” mellan Tungelsta och Västerhaninge och med intervallerna programmerade i Runkeeper var det bara att tuta och köra.

15 x 40/20 sekunder, där 40 sekunder är aktivitet och 20 sekunder vila. Sjukt jobbigt och så himla skönt att ta ut sig rejält. precis vad jag behövde!

Och så måste vi prata lite mer om vad Plan Sverige gör i år när det kommer till Tjejmilen och engagemanget.

BARNÄKTENSKAP.

Varje dag gifts 39 000 flickor bort mot sin vilja. Flickor som inte får fortsätta vara barn utan tvingas in i äktenskap, många gånger med äldre män som behandlar dem illa.

Flickor som inte vuxit klart i sina kroppar, som inte klarar av en förlossning – graviditeter är en följd av dessa barnäktenskap, graviditeter som inte kan förebyggas pga avsaknad av preventivmedel – och får mer för livet om de ens överlever.

Flickor som skall fortsätta vara barn själva – inte fruar eller mammor. De ska få gå i skolan och växa upp och göra det DE brinner för. Bli självständiga och bestämma över sig och sitt liv själva.

Jag säger #fuckbarnäktenskap genom att springa Tjejmilen och stödjer därmed Plans arbete mot barnäktenskap. Du kan också stödja Plan i deras arbete genom att springa Tjejmilen och kan/vill du inte kan du fortfarande hjälpa genom skänka 50 kronor till Plans arbete genom att sms:a FLICKA till 72910.

 
#Fuckbarnäktenskap är den officiella hashtaggen. Använd den du med! 

Alla kan vi göra skillnad!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s