Simkunniga

Imorse var regnmolnen mörka och många och när regnet öste ner vid lunch bestämde vi oss för en biltur till Metropoolen i Avesta. 

Metropoolen är ett äventyrsbad modell mindre. Det finns en lång vattenrutschkana som går delvis utanför byggnaden, ett par bubbelpooler, en äventyrspool med strömmande vatten, en VARM pool med leksaker och rutschkana för de mindre, en bebispool och en motionsbassäng på 25 meter.

Vi har varit där flera gånger tidigare och det är lika kul varje gång. 160kr i entré för hela familjen känns överkomligt och ett fik som har det mesta i mat och gotteväg underlättar. Då vi ätit lunch hemma tog vi endast med fika och det kan man äta vid alla bord som finns. Smidigt!

Våra barn bedömer vi som vattenvana och säkra men kände samtidigt att vi skulle testa om de faktiskt klarade kraven för simkunnig, dvs 200 meter bröstsim och 50 ryggsim.

Felix antog utmaningen och satte igång med att simma längder direkt. Och självklart kunde inte mini vara sämre.

8 längder bröstsim och 2 längder på rygg klarades av och detta firades med att inhandla ett varsitt Simborgarmärke som de nu genomfört!

Våra barn har gått på simskola upp till ca 6 års ålder (Jr) och till 5 år (mini) och har sedan dess tränat själv när vi badat med dem i simhall eller utomlands. Ingen press och stress utan det har fått ta den tid det tagit. Och uppenbarligen funkar ju det med!

Vi vuxna brände av en varsin (långsam) kilometer i bassängen medan den ena roade sig med barnen.

  
På torsdag har vi lovat ännu ett simhallsbesök, och då på Aqua Nova i Borlänge. En timmes bilresa bort men då kan vi kombinera med lite shopping i Kupolen i anslutning till det. Win win för alla!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s