Allt utom träning på bloggen

halva semestern kvarstår och hur underbart är det inte när solen skiner som den gör just idag! Håll tummarna att det fortsätter nu!

Igår körde vi all in på Gröna Lund med en kompisfamilj som har jämngamla barn. Det var perfekt då vi kunde splitta upp oss och åka olika karuseller med de som ville. Jag håller mig till de minsta och agerar materialare helst, det passar mig, medan de övriga i familjen vågar sig på det mesta. Norah som passerat 120 cm premiärade på både Twister, Kvasten och Blå tåget och NJÖT!

Sovmorgon av förklarliga skäl idag (landade denna ganska exakt kl 23) och lite fix i trädgården medan M tagit mini med kompis till fotbollsplan och Jr leker med kompisen från gårdagen som han även sov över hos.

Det blir inte särskilt mycket träningssnack här på bloggen just nu. Jag tränar på, 4-5 pass/v varvat styrka och löpning. Skadela med mig av veckan sjukt jobbiga helkroppspass i ett eget inlägg senare.

Den träning som jag får till utöver den normala är att gräva, skotta, lyfta, kasta och köra skottkärra. Jag håller på i trädgården varje regnfri stund, förbereder för häckplantering, rensar ogräs, klipper häck som äntligen vuxit till sig och jag planerar hur vi går vidare i trädgården. Det har tagit oss 5 somrar att komma underfund med hur vi vill ha det i vår trädgård, vilka buskar vi ska ha (bör som måste vara ätbara, eller åtminstone inte giftiga), hur häcken skall gå (terrasserad tomt) och hur vi gör med planeringar på våra två altaner. Svårt för en novis som jag men jättekul samtidigt!

  

Våra Buxbom har vi i två Lindesbergskrukor som är av vädertålig frigolit. Dessa ska ner till ”lilla” uteplatsen nere vid friggan framöver (dit det även skall byggas en trappa till från huset).

  
Våra Svart Aronia buskar ska bli fler, en hel häck på ungefär 16 meter ska grävas ner och jag har förberett för plantorna så att de bara kan grävas ner när de kommer. Aronian har ätbara bär som ska vara goda som saft eller gelé.

   
 
Slutligen har Avenboken vi planterade 2 år sedan äntligen vuxit till den höjd vi ville ha upp den till och jag har jämnat till den. Nu ska den bara bli tjockare och tätare i denna höjd och skydda för insyn (vilket vi knappt har då vi endast har en granne bakom vår kommande carport men det är skönt med avskärmning).

  
  
Murgrönorna bakom huset upp mot skogen (en del av vår tomt är skog) ska bli fler nu när eken som de växer vid gallrats och inte skymmer för mycket av solen.

Hoppas du har det underbart i värmen nu när den äntligen kommit! Jag lovar att uppdatera oftare!

Annonser

3 svar till “Allt utom träning på bloggen”

  1. Vad duktig du är, och vad fint det blir! Jag behöver lite pepp och inspiration vad gäller hemmaträningen, kanske kan vi köra ett pass tillsammans snart! Jag inspekterar gärna din nya trädgård! 🙂

    1. Jag ses gärna och tränar! Vi är hemma 2 v till, dvs till skolstart! V 33 går Jr på hockeyskola och då kanske en träningsdejt hos oss skulle passa, Norah vill säkert ha lekkompisar så barnen är välkomna att hänga med om de vill!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s