En bra instruktör

Jag läste ett sånt bra inlägg hos min stora inspiratör/inspirationskälla Jessica häromdagen. Hon är expert på det här med gruppträning och vet hur man skall fånga in deltagarnas intresse och engagemang.

Vad vill jag med detta då? Jo. Imorse innan jobbet passade jag på att delta på ett Shape-pass på SATS Zenit. Nu var det länge sedan jag var på ett Shape-pass då mitt kort inte varit aktivt på några månader och innan semestern var det mest vid Stureplan som jag gick på pass. Där var instruktören rätt kass om jag ska vara ärlig. Energisk ja, men engagerad. Inte särskilt. Att börja ett pass 06.45 på morgonen med att vrida på volymen på högst och vråla i mikrofonen fick flera av oss deltagare att rygga tillbaka och sedan var det fullt ös.

Imorse var jag lite orolig för samma fenomen. Helt obefogat. In kliver en tjej som omges av lugn, önskar alla god morgon och kör en härlig uppvärmning som väcker oss till liv och lägger sedan nivån (både volym och vrål) på en perfekt nivå. Underbart!

Jag lovar att jag tog i precis lika mycket under detta pass som det tidigare galna passet, om inte mer. Som deltagare är det inte alls säkert att du motiveras mer ju mer en instruktör vrålar. Pepp i lagom dos är bra, allt beroende på aktivitet, tid och klassens deltagare. Det här gjorde tjejen imorse så perfekt!

Vad tycker du kännetecknar en bra instruktör?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s