Yoga

Det börjar närma sig nästa delmoment i min gruppträningsintruktörsutbildning (långt blev det!) med inriktning mot yoga. På fredag väntar en heldag med fokus på själva instruktörsrollen, dvs musik, passupplägg generellt (denna del går alla blivande instruktörer tillsammans) och annat som hör till. För mig som instruerat ett par år nu känns denna del lite överflödig men ett krav för att kunna gå vidare till själva yoga-delen om 1,5 vecka.

För att förbereda mig på bästa möjliga sätt inför yogadelen bokar jag in på mig diverse pass på SATS just nu, testade på Organic Bodyworks förra veckan, ett slags rörlighet och balansträning i värme. Lite lik yoga men inte direkta långa flöden utan kortare sekvenser. Imorgon och på torsdag är jag inbokad på Yoga for Athletes som jag tror kan bli en hit för mig. Jag kommer aldrig att bli den yogin som står på händer, eller huvudet för den delen, utan jag strävar efter den sorts yogapraktik där kroppen får andas ut, stretcha och hjälpa till att bli ännu bättre på de olika aktiviteterna jag utövar i övrigt, såsom löpning, skidåkning och cykling.

Som läxa inför kursen har vi fått att lära oss korrekt inandningsteknik under en solhälsning som jag ändå får säga är den mest grundläggande flödena inom yogan. I filmen nedan, från Yogobe som f ö är outstanding på yoga för hemmayogis, förklaras flödet grundligt. Passar även den mest ovana.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s