Det här med torr hud

Googlar du torr, narig, fjällande hud skulle du lika gärna kunna få upp en bild på mig. Katastrof har varit ordet för mitt ansikte sista veckorna. Hormoner eller bara höst och kallare väder, ingen aning, men att se ut som en 3-åring som målat sig prickig med röd tuschpenna för att sedan skrubba sig med nagelborsten är ingen hit.

Rengöring av ansikte och hals har länge fungerat bra med vilken rengöring som helst men för att få lite bättre förutsättningar i och med ansiktskatastrofen blev jag tipsad om Exuviance som bl a finns hos Skincity varifrån jag beställer många av mina produkter. Det är inte de billigaste alternativen men som vanligt gäller att dyrt=drygt och räcker längre.

    

Rengöringskräm – Gentle Cleansing Creme och ansiktsvattnet Soothing Toning Lotion som är anpassade för torr och känslig hud. Lugnar och rengör. 

I ren desperation när det kommer till krämer vände jag mig till mitt eviga favoritmärke Lumene  (Åhlens har och Kicks likaså samt hemsida som får bara plus av mig) och fick hjälp där med olja och en dag- och nattkräm med extra mycket fukt som ska lugna och återfukta huden. Jag är av naturen torr i det yttersta hudlagret och fukt är A och O även om alla dessa anti-agevarianter börjar behövas också. Sägs det. Tydligen har man mogen hy från 30. Visste ni det?

 

En ”dry skin coctail”-olja som appliceras under både BB-Cream som dagkräm och nattkrämen i samma serie – Bright Now Vitamin C.

Bara på en vecka tycker jag se mig stor skillnad. Jag är inte lika irriterad i huden och de röda märkena börjar minska. Huden dricker bostavligen upp allt jag ger den vilket väl är ett bra tecken. Att jag gör rätt.

Många har rekommenderat rena oljor som säkert är bra, men för min del har jag funnit att även de allra mest  naturliga produkterna kan bli för rena och på så sätt irritera min hud.

  

Vilka är dina favoritprodukter? 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s