Anpassa träningen redan nu – tankar om gravidträning i v 17


En liten bula börjar framträda under träningstoppen. 

Jag tränar i princip på som tidigare med vissa modifieringar av en del övningar. Med bägge barnen kände jag av foglossning de sista veckorna, men även efter förlossningarna. Då tänkte jag nog inte så mycket på det, jag är inte heller den som gnäller för minsta lilla som gör ont vilket säkert gjorde sitt till.

Denna gång är jag desto mer lyhörd. Och framför allt tänker jag till för att redan nu kunna förebygga och framför allt stärka kroppen på så sätt att jag ger mig själv de bästa förutsättningarna för att kunna förbli smärtfri kommande månaderna.

Idag var det lunchpass i form av Shape på SATS som stod på schemat. Jag har vilat 2 dagar från träning efter förra veckans mastodontträningsmängd. Yogat har jag gjort lite men inte mer än att jag övat på mitt pass inför nästa veckas utbildning.

Dagens pass var riktigt bra – det kompenserade för instruktören som kom prick vid pass start och var något förvirrad stundtals. Enkla stora övningar där både rörlighet, stabilitet och styrka fanns med hela tiden. Sådant gillas av mig, framför komplicerade rörelser som kräver mer hjärnverksamhet än muskelstyrka.

Det jag modifierade idag var att istället för utfall åt sidan fortsätta med benböj med viktplatta.

Utfall bakåt med samtida axelpress följt av balansövning blev bakåtsträck av ben istället för själva utfallet.

Då det även är mycket fokus på coremuskulaturen (främst magen då) under pass som dessa blir det en hel del anpassningar just här. Planka på knän fungerar fortfarande, liksom mountain climbers men alla sit ups liknande övningar byter jag ut mot sidoplankor med eller utan vridningar och mot ryggliggande häldipp i golvet. Lika jobbigt men skonsamt för min kropp!

Således finns det ju ingen anledning att inte fortsätta träna utan bara anpassa övningarna efter dig. Känner du dig inte riktigt lika säker som jag brukar det funka jättebra att innan ett pass prata med instruktören så kan han/hon ge dig alternativa övningar löpande under passet!


Vyn när man fortfarande ser sina fötter. Återkommer om 20 veckor!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s