Inredningstankar i höstmörkret

Husägare som vi är och har varit den större delen av sista 10-åren (visst break efter husfadäsen i Tyresö Strand 2005-2006) har inredning kommit att bli en allt större del av mina intressen.

Hösten tenderar vara den tid då jag börjar fundera på vad och hur vi ska göra iordning det än mer hemtrevligt hemma i huset. Vi bort inte jättestort, men det är praktiskt och allt ytor nyttjas. Och som den ”fyrkantiga ekonom” som jag är springer jag runt med måttband i högsta hugg och skissar och har mig. Allt ska vara perfekt och inget lämnas åt slumpen. Många gånger till M’s förtret. Han förstår inte hur jag orkar.

Senaste projektet är att hitta den perfekta spegeln till hallen. Galet nog har vi inte en stor spegel i hela huset, bara badrumsspeglarna och det har stört mig nåt enormt. Nu tror jag att det blågula stora varuhuset som vi älskar att hata men inte kan låta bli faktiskt har lösningen. En vägg i hallen som rymmer spegeln men inte så mycket mer och saken är klar. Då vi inrett mycket i vitt och grått passar en maffig spegel med metallram perfekt in hos oss.

Hovet spegelSpegeln Hovet. Bild lånad från IKEA.

Går vi vidare med pall till det nuvarande gästrummet/kontoret och även spånar vidare med ett byte av både köksbord och stolar som hängt med sedan första huset men som både jag och M tröttnat på helt. Att anledningen till ett uteblivet byte tidigare stavas BARN och deras förmåga att hacka med knivar och gafflar bortser vi från just nu. Det var länge sen kidsen var små och åt på det sättet, det har helt enkelt inte blivit av.

Då vårt hus är väldigt ljust, Skandinaviskt, inrett har vi fastnat för lite mer rustika stolar/pallar som vi troligen kommer att köra på. Lite mer struktur och även färg (för metall är väl lite mer färg än vitt?!) som vi vill få in i den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum. Matbordet är fortfarande ett stort frågetecken, kom gärna med tips!

Pall 'Marseille' - Stål 45 cm

Pall MarseilleMiljöbilden på denna pall ”Marseille” kommer från Reformasthlm.

Stol 'Montmartre' - Rustik stål

Stol MontmartreStolar i samma stil till köket, Montmartre. Även dessa från Reformasthlm.

Andra inköp som ligger i snartid, dvs när vi inte har en helg fullbokad med matcher, träningar, kalas etc är ”måsten” såsom ännu en Malmbyrå (kan man ha för många) och diverse korgar för förvaring av alla mössor och vantar inför vintern. Att hitta 10 mössor som hörde till barnen liggandes på pallen i hallen var tillräckligt för att mitt organiserade sinne skulle få panik. förvaring för barn är precis som deras kläder, det måste hela tiden anpassas efter barnens utveckling och ålder. Det som fungerade förra året fungerar inte kanske idag. Suck!

Annonser

2 svar till “Inredningstankar i höstmörkret”

  1. Kul med lite inredningstankar, tycker ju jag. 🙂
    Riktigt snygg spegel, den kommer nog passa toppen!
    Stolarna är coola, men är de sköna..? Bord är ju svårt att svara på framför allt utan före-bilder på miljön och så, men jag älskar t.ex ”Hay Loop Stand” för den mer strama skandinaviska stilen. Vitt med träkant till exempel. Så himla snyggt!
    Vi har också konstant span på nytt matbord och matstolar men det är ju SÅ svårt… Och så har det fått åka ner lite i prio-listan efter andra utgifter eller investeringar eller vad det nu är. Haha. 🙂

  2. Jag har likadana stolar runt mitt matbord, vi älskar dom! Tåliga, stabila och dessutom sköna (om man vill kan man lägga en fårskinnskudde under men vi tycker inte att det behövs :)) lycka till, så spännande m ny inredning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s