Yoga, tenta och piriformis

Äntligen är jag ute ur plugg-bubblan. En konstig känsla kan jag meddela.

  

I fredags körde del två, den sista delen, av Elements of Yoga utbildningen igång. 2 fullspäckade dagar med yoga.

Som hemläxa från första helgen hade vi att bygga samman pass från inledning till stående positioner. Jag var jättenervös, helt i onödan. Vågade mig på att instruera mina övriga gruppdeltagare (5 i varje grupp) och fick jättefin feedback från både dem och vår lärare. Det värmde då jag vet att det är stor skillnad i att instruera cykelklasser och yoga men att jag ändå lyckas förmedla det jag vill i yogan. Ett stort kliv framåt.

Fredagskvällen tillbringade jag med näsan i böckerna inför tentan för att sedan vakna på lördagen, inte alltför utvilad, med en konstig känsla i kroppen. Kunde det vara…

Men visst. Min lilla överjävliga piriformis (minimal muskel i sätet som ger desto större smärta om man har otur) hade under natten blivit upprörd vilket medförde att lördagen bestod främst av stretchövningar för min del och att försöka gå rakt istället för att se ut som en ostkrok. Gick sådär… Dock är det väldigt intressant att betrakta yogaklasser enbart som åskådare, man tar in ord och det som förmedlas på ett annat sätt. Lyckades även somna under avslappningen. Alltid nåt!

Och så slutligen idag, söndag. Tentamensdags. Jisses! Svarsalternativ med påståenden, skelettdelar och muskler på latin. På det den andra tentan om yogabiten och instruktörsrollen. Hur det gick? Ingen aning. Kan ha gått hur som. Jag är grym på instruktörsrollen, att rabbla muskler och träningslära och det var såklart enkelt. Uteslutningsmetoden funkade på andra delar och vissa frågor var inte alls korrekta i sina alternativ som gavs. Ville skriva dit egna.

Nu är det bara att vänta och samtidigt öva in en klass för  licensiering som jag hoppas kunna få klart innan miniminis ankomst!

  
Vill du testyoga så hör av dig! Kompisgäng, hemma eller kanske med mamma&babygruppen. Allt går att lösa!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s