Hot MoJo, stress och ultraljud

Imorse pallrade jag mig upp i ottan för att ta mig till SATS Hötorget och köra en timmes Hot MoJo. Hot Mojo är en yogaform som utförs i 38 gradig värme och själva konceptet är skapat av yogisarna Monica Björn och Johanna Andersson och precis som med många andra förkoreograferade koncept på SATS så uppdateras även Hot MoJo regelbundet.

Detta var min andra gång i rad på samma klass och med samma instruktör. Förra veckan kändes det ovant då jag inte yogat i värme på väldigt länge men känslan var skön och kroppen tog emot all stretch väl. Lite annat var det i morse.

Efter att ha haft en sjukt anspänd helg och dag igår av olika orsaker släppte all stress och alla spänningar i kroppen och passet i morse var en ren överlevnad i att inte kräkas – så illamående blev jag.  Jag andades mig igenom, drack vatten vid behov och tog mig till barnets position när jag behövde (halvt liggandes på magen med armarna långt framför kroppen – en viloposition inom yogan). Och det hjälpte. För varje andetag släppte stressen och spänningarna och efter passet återhämtade jag mig snabbt. Skönt.

Anledningen till detta då. Jo. Vi gjorde det stora ultraljudet med bebis i magen igår morse och inför det har jag verkligen haft ångest för allt som skulle kunna vara fel, särskilt med tanke på att jag inte känner bebisen lika mycket som jag har gjort med både Felix och Norah. Den fantastiska barnmorskan som jag hade både vid KUB-testet (Ultraljudet som görs runt vecka 12 för att upptäcka eventuella kromosomavvikelser genom ett kombinerat blodprov och ultraljud där nackspaltens bredd mäts) lugnade mig efter att jag i princip bröt ihop hos henne och gick lugnt och metodiskt igenom allt och förklarade så att både Magnus och jag kände oss väldigt nöjda efteråt när vi gick ut därifrån. För M’s del är det svårt att sätta sig in i min sits, för hur mycket man som partner är delaktig i graviditeten så går det inte att förklara den där känslan som man som gravid har i kroppen. Oron, förväntningarna och hjälplösheten ibland då man ju inte kan påverka så mycket utan att egentligen bara skrapa på ytan genom att ge kroppen de bästa förutsättningarna under dessa 9 månader, där vi faktiskt är halvvägs snart.

 
Sprattelmini. Vi fick göra några omtag för att se alla detaljer men till slut så. Vi  vet könet men ska mysa på det en stund till själva innan ni får veta!

Summa summarum, allt såg jättebra ut. Vi har en sprallig krabat som växer som h*n ska och alla delar som skall finnas där fanns där de skulle. Orsaken till uteblivna sparkar i större omfattning förklarades helt enkelt av en moderkaka som ligger högt upp i framvägg och således dämpar den eventuella hårdare kickar från minimini. Även datumet för beräknad förlossning håller sig kvar i flaggorna där runt mitten av april.

Inatt har jag sovit som en stock, dels säkert för att jag mentalt kopplat av men även för att jag helt enkelt struntade i att äta middag igår kväll och enbart en macka och drack ett glas apelsinjuice. Ingen illamåendekänsla som infann sig där runt 4 utan jag vaknade när klockan ringde och kände mig relativt utvilad.

Önskar dig en fortsatt härlig tisdag!

 

Annonser

2 svar till “Hot MoJo, stress och ultraljud”

  1. Ja, den där oron som gravid alltså… så svår för utomstående att sätta sig in i tror jag. Jag känner verkligen samma sak.

    Sen kan jag säga att jag också har moderkakan i framvägg (och numera högt) den här gången så jag har också upplevt mycket mindre sparkar än med de andra två. Kände iofs lika tidigt men inte alls lika ofta dagtid eller så. Sen var iofs Max också väldigt lugn i magen, det blir jag lugn av att gå tillbaka och läsa om (tack self för att jag bloggat…) och med moderkakans placering utöver det är det verkligen inget konstigt säger man.

    Nu är jag mer orolig för förlossningen. 😉 och sen är man ju fortsatt orolig resten av livet. Håhåjaja, livet som förälder. 🙂

    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s