Spinning får avsluta helgen

Det är på gott och ont som jag räknar ner mina söndagar till jul och julschemat som kör igång på Friskis. Jag har 3 gånger (veckor) kvar att instruera innan jag tar ledigt från allt cyklande på ledarcykeln fram till augusti 2016.

Mina söndagkvällar är en ventil för mig. Även om jag inte kan ta i lika mycket som deltagare är det flåsigt, svettigt och tufft. 

Idag ”outade” jag magen för deltagarna. Någon av stammisarna hade gissar det förra veckan men många blev förvånade.

Spinning är en otroligt bra form av träning för personer med olika ”begränsningar”; graviditet (inget negativt i ordet begränsning – men du har kanske svårt att springa med stor mage), knäproblem, rygg eller andra besvär med t ex balans.

Du kan sitta på en cykel och arbeta upp pulsen ganska obehindrat i alla ovanstående tillstånd utan att på något sätt överbelasta kroppens leder eller muskler.

Som gravid, eller med ryggbesvär höjer du med fördel upp styret högre än normalt för att på så sätt minska belastning/tryck på svank, armar, axlar och rygg. Fråga instruktören, de ska kunna sånt här! Det är fortfarande benen som jobbar och ser till att pulsen höjs.

Efter att jag tar ledigt från instruerandet är planen att gå på ett spinningpass i veckan fram till bebisankomst för att få svettas och utmana mig inom nuvarande gränser, och för att det är så sjukt roligt!

  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s