En jävligt jobbig julkalender och mental träning på det

Sara, a k a Träningsglädje, kör även i år en julkalendersvariant som syftar till att utmana oss inom träning, både mentalt och fysiskt. För varje dag skall man själv komma på en aktivitet att göra. Som igår, första december – 1 träningspass för min del. Idag, 2. december, två punkter.

Jag har lunchpass inplanerat men utöver det tänkte jag mig en stunds mental träning på resan till och från jobbet, 10 minuter åt vardera håll. Att bara blunda, lyssna på lugn musik och slappna av. Inget av det blev riktigt så som jag hade tänkt mig. Snarare 2 x 30 minuter, hälften på pendeltåget och hälften i tunnelbanan, där 90% av tiden gick åt att andas av bara den för att inte svimma av pga trängsel, värme och noll syre.

45 minuter innan jag åkte med tåget hemifrån hade det skett någon slags olycka närmare stan vilket gjort att all tågtrafik stod still mellan Farsta och Älvsjö. Att ta bilen är inget alternativ för mig pga inga parkeringsplatser vid jobbet och då bilköerna brukar vara rätt mastiga en vardagsmorgon innan 7 valde jag tåget. Och andades.

Det är nu när sådant här händer som man märker hur sjukt stressade människor är. Hur folk blir arga för att de ska behöva vänta 5 minuter extra för nästa tåg, hur de trycker in sina armbågar i andras ryggar /magar för att få plats. Och nej, glöm att någon tonåring reser sig för att du råkar ha en gravidmage (som du kanske råkar puta lite extra med en sådan här morgon). It ain’t gonna happen! Lite mer mental fokus människor, lite mindre stress -kanske att gå och lägga sig lite tidigare och gå upp lite tidigare för att inte riskera att komma försent?!

Så, andning och en sojalatte på det gjorde susen och nu är jag redo för att ta mig an onsdagen!

Önskar dig en härlig dag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s