Glutenfritt bröd från Finax

Min mamma sätter typ i halsen när jag börjar prata bakning eller frågar om mängden socker i hemmalagad sylt. Så ovanligt är det att jag fixar med sådant hemma. Jag tycker att det är så sjukt trist, även om just syltkoket faktiskt var bland det roligare jag gjort när det kommer till matfix.

Maträtter är ok men just det här med degar och sånt är inte min grej. Sorry kids! Tur ni har mormor som älskar sådant – det kanske hoppar över en generation eller något sånt?

I alla fall så har jag i mitt samarbete med Loppi Blogbag fått hem en massa smaskiga tester på produkter från Finax. Musli och Granola som är jättegott till yoghurt eller fil och sedan också en Lantbrödmix som jag nu har testat. Alla dessa produkter är för övrigt glutenfria, inget som vi måste äta pga allergier men jag tycker att det kul att testa nya saker och varför inte glutenfria produkter så länge de smakar gott – som ju är huvudsaken!

De här mixerna är lite som bröd för Dummies. Det kan inte gå fel. Ett paket ger 2 bröd och det enda du behöver tillsätta är vatten. Det är där någonstans mina tidigare (misslyckade) försökt till brödbak har gått fel; för varmt vatten till jästen, för mycket mjöl osv. Det kan jag inte göra här.

  
Ett paket mjölmix blandas med 8 dl ljummet vatten och ger 2 stora bröd.

Steg för steg instruktioner finns på paketet och det enda man behöver ha koll på är tiden degen skall arbetas, jäsningstid och gräddning i ugnen.

   
Efter 30 minuters jäsning under fuktad duk (det har aldrig mormor när hon bakar konstaterade Norah!).

 
Slutprodukten efter 35 minuter i ugnen. Doftar ljuvligt!

   

 Och smaken, precis som vilket annat bröd som helst. Fluffigt, luftigt och saftigt. Nästa gång äter jag den nygräddad och varm med riktigt smör på. Nu fick det duga med pepparsalami.


 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s