Glöm inte återhämtning och att förebygga

Lika mycket som det är en påminnelse till mig själv så är det här ett tips för er som tränar mycket styrka, men kanske inte fokuserar så  mycket på återhämtning eller att förebygga stela muskler, och bindväv som kan bli irriterad.

Jag har själv fått smaka på detta i helgen efter en heldag i fredags i högklackat (och 3 shape-pass men ingen yoga i veckan) då jag i lördags morse vaknade med en ländrygg och piriformis som inte alls var överens med mig.

Det är då min foamroller från Casall åker fram illa kvickt och på den kvider jag tills det värsta släpper. Måste verkligen bli bättre på att rulla på den, framför allt säte och utsida lår (tensor fascia latae sitter där, muskeln som går längs med utsidan av låret så att säga och kan bli rejält stel om man inte sköter om den – även den muskel som många gånger ligger bakom löparknä som så många drabbas av).

Oavsett märke på rullen så rekommenderar jag verkligen nedanstående pass för dig som känner att du behöver lätta på spänningarna i kroppen, men kanske inte har tillgång till yogapass på gym (sök på yin-yoga på nätet så kommer du långt!) som jag personligen tycker är det absolut bästa om jag får välja!

Har du svårt att se filmen, sök på Casall Foam Roller på Youtube så får du upp ett antal övningar som visar hur du använder foam rollern för olika problem områden.

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s