Börja med nya rutiner redan nu, tips för hemmaträning

Vilken härlig feedback jag fick för gårdagens inlägg som du kan läsa här. Tack för det!

Och från det till det här med att 1 januari alltid i medierna är klassat som dagen för nystart; sluta röka, börja träna och äta hälsosamt. Varför inte börja nu säger jag.

Våra barn går på julledighet på fredag och är lediga i nästan 3 veckor (tack vare en man som är i karantän mellan 2 jobb och går således hemma och sköter allt!) medan jag jobbar en del av denna tid. Jobbdagarna sköts träningen antingen före jobbet eller på lunchen precis som alla vanliga veckor och under jullediga dagarna ser jag fram emot långpromenader i den kalla, krispiga luften hemma i Fagersta, tillsammans med M och vänner. Det kombinerat med enkla hemmapass med hjälp av redskap som gummiband som lätt får plats i packningen blir perfekt träning under ledigheten.

Jag ligger alltså inte på latsidan för att det är jul, för att sedan ta tag i livet efter nyår. Och det behöver du inte heller göra. Nu menar jag inte att du ska gå all in och börja träna 7 pass i veckan från julafton och framåt utan se denna lediga tid som en möjlighet att planera och långsamt och försiktigt börja med att röra på dig, promenera, yoga, om det är så att du inte tränar frekvent annars.

Julmaten behöver inte begränsas till nyttigheter – allt med måtta är ok. Vad jobbigt livet vore om man levde efter en massa ”får inte” och ”förbjudna” saker. Jättetråkigt. Så njut av det goda, varje dag.

Och är det så att du har svårt att få till tiden själv för träning kan jag tipsa om Yogobe som erbjuder alla att testa deras onlinetjänster gratis under 14 dagar nu i jul. Checka in på hemsidan här och ange kampanjkoden YOGOJUL för att aktivera erbjudandet! (gäller endast dig som inte testat yogobe tidigare)

Och här kommer som ett förslag på pass min absoluta favorit, kan inte rekommenderas tillräckligt – Happy Hips med Johanna Andersson. Fler filmer med Johanna hittar du på Yogobe.

Annonser

Ett svar till “Börja med nya rutiner redan nu, tips för hemmaträning”

  1. Önskar jag kunde ligga på soffan hela julen med en chipspåse i ena handen och en cola i andra, men någon i familjen har bestämt att vi ska fira jul i fjällen i år igen och då är det skidåkning som gäller. Gud nåde om man inte är i liftkön redan när de öppnar kl 9 – spelar ingen roll om det är julafton eller juldagen eller inte 🙂 Ska försöka få till lite längdskidor – det är så mycket roligare tycker jag (barnen avskyr det….)! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s