Boktips för de lugnare stunderna och för träningsinspiration

Läser du mycket böcker? Har du alltid en bok på sängbordet/handväskan eller är du som jag en periodare när det kommer till läsning?

Jag har tillsammans med ett gäng tjejer i Tungelsta startat en bokcirkel där vi skall förutom att läsa böcker och diskutera dessa få en (varnfri) stund för umgänge. Sådant som åtminstone jag är väldigt dålig på.

Inför vår träff i januari har vi en bok som skall läsas och den vill jag tipsa om till er. En perfekt må bra bok som man inte vill lägga ifrån sig när man börjat läsa; Öppnas i händelse av min död (Originaltitel My Husband’s secrets) av Liane Moriarty. Boken utspelar sig i nutid i Australien och skildrar några kvinnor i deras vardag med mot- och medgångar. Kvinnorna lever inom samma samhälle men i boken skildras deras liv parallellt, dvs deras liv korsas vid ett fåtal tillfällen men de umgås inte specifikt.

Eftersom jag sträckläste denna bok , och hade jobbets sommarpresent – presentkort på Pocketshop – kvar att nyttja, passade jag på att köpa 2 nya böcker att läsa under julen. Jag är en inbiten chic-lit läsare vilket gör att både Sheila O’Flanagan och Sophie Kinsella hör till mina absoluta favoritförfattarinnor och då bägge kommit ut med nya böcker fick det självklart bli en bok från respektive.

 

En shopaholic i Hollywood skriven av Kinsella är den sjunde i raden av böcken om Betty, tjejen som de flesta känner igen från den första boken En shopaholics bekännelser (även film med samma namn). Innan natt blir dag är en fristående bok av O’Flanagan men jag vet av hennes tidigare böcker att jag inte kommer att bli besviken.

Vill du istället ha lite mer träningsinriktning på din läsning kan jag varmt rekommendera Lofsans Mammaträning av min träningsguru Lovisa Sandström. En bok om träning för kvinnor, som namnet till trots passar ALLA kvinnor. Grym bok med hands on tips till mer effektiv träning och kompletta träninsprogram som passar alla från nyblivna mammor till dig som vill komma igång och träna.

För dig som har lite yngre barn passar Terese Alvén (Sparkibaken)’s böcker Träna tillsammans med familjen och Träna tillsammans med Tia perfekt. Där får du träningsinspiration som du kan använda tillsammans med dina barn och på så sätt få tiden till träning även om är ensam med barnen då alla kan vara med! Våra barn har gillat just Träna tillsammans med familjen boken väldigt mycket!

En bok som jag ännu inte haft tillfälle att läsa är den nyligen släppta boken som Malin Nylén författat; Muskler av plysch. Den verkar hur skön som helst och står näst på min lista över böcker som skall läsas!

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s