Mitt 2015 – del 2

Juli och augusti – semestermånaderna för vår familj. Vi njuter av Sverige på hemmaplan, anpassar aktivitet efter väder och besöker både badhus och strand. En del turer med båten hinner vi också med, dock uteblir de spontana doppen från båten pga temperaturen. Felix går på försäsongscamp med hockeyn och vi slinker in i kylan stundtals och hänger med vänner. Mycket fotboll och andra uteaktiviteter blir det. Springer i Hammarbybacken med Lofsangruppens tjejer och plågar mig hemma på evighetsrakan med kortare intervaller. Sommarvärmen kommer sent denna sommar vilket märks på bilderna längst ner, kortkort och linne blir standardplaggen under löprundorna.

Vi får veta att vi ska bli en till i familjen ( något som meddelas betydligt senare här i bloggen). Jag mår pyton, är supertrött och vill bara försvinna stundtals då kroppen protesterar mot allt bra. tack och lov släpper det med träningen och jag kan hålla igång mer eller mindre som vanligt.

juli hammarbybacken juli intervaller

augusti 2  augusti

augusti 3

 

September – månaden då jag förkovrar mig i det välkända men ändå ack så okända; jag påbörjar min utbildning mot att bli yogainstruktör via SAFE. Först på tur står 8 dagar grundläggande teori när det kommer till anatomi och fysiologi. Jag tillbringar långa och intensiva dagar tillsammans med likasinnade och har fått vänner för livet.

Jag åker på konferens med jobbet till Dubrovnik i Kroatien, en härlig 4 dagars resa med mycket sol och värme och god mat. Dit vill jag tillbaka. Hinner med årets andra konsert i Globen, den här gången står U2 på scen och sällskapen består av maken.

Träningsmässigt ligger hemmapass närmast hjärtat, löpningen uteblir pga graviditetströttheten och framför allt uteblivna orken då kroppen inte vill ha mat över huvud taget. Tjejmilen missar jag således också. Det tar emot men bra för mig att bara låta kroppen bestämma.

september 1

semptember 2  september 3 september 4

 

Oktober – Kör yoga-delen av SAFE-utbildningen och ärligt så våndas jag nog över all teknik där jag inser att jag har MASSOR att träna ikapp. Magen växer och börjar lite smått synas. Mer eller mindre officiellt nu med bebisankomst under 2016. Jag hänger allt mer på SATS nu när mitt gymkort återigen är igång och bränner av både morgon- och lunchpass med främst cykel, yoga och shape. Ett koncept jag hoppas kunna fortsätta med även under första delen av 2016!

oktober 1 oktober 2

 

November – Jag får dille på Hot Mojo (en storts yoga i varmt rum) under denna månad. Minst en gång i veckan går jag på SATS Hötorget, tills det känns att kroppen kanske bör fokusera på annat än träning i värme. Vi går på ultraljud med magen och får veta att det är en välmående LILLEBROR som huserar där inne. Norah fyller 7 år vilket firas med en specialdesignad hockeytårta och det som verkar bli årets godaste sushi från nyöppnade Sushiporten på Port73.

november

november 3

Jag skriver om det här med att vilja ha en stor mage som gravid och hur mycket kroppen faktiskt påverkas negativt om man släpper all kontroll på magmuskler/bål och bara låter allt ”välla fram”. Mycket reaktioner på detta från alla håll. mestadels positivt men även irriterade åsikter från de som kanske skulle behöva tänka lite extra på detta från start.

november 2

December – månaden som försvann. Känns det. Trimester 2 med bebis och den absolut bästa tiden om du frågar mig. Jobbet tar lagom med energi från mig och jag fortsätter att snitta 4-5 pass i veckan på gymmet. Instruerar min spinning för sista månaden innan jag tar en välförtjänst ledighet för att enbart fokusera på mitt eget välbefinnande. Då alla verkar vara så stressade över tiden som inte finns för träning tipsar jag om korta hemmapass som alla kan genomföra. Någonstans mitt i allt som händer lyckas jag införa en köttfri middag i veckan som resten av familjen godtar. Jag bakar bröd också, något som händer i stort sett ALDRIG annars!

december 3

december

 

Julen firas hemma i Fagersta och nyårsafton i förrgår tillsammans med goda vänner/grannar. Precis som vi vill ha det. Med nära och kära.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s