Ensam hemma, träningsvärk och tvåsiffrigt

Igår tränade Norah på att vara hemma själv en stund medan jag tränade. Killarna har spenderat helgen i Linköping hos M’s föräldrar, och då passade det bra att mini fick knappa 2 timmar hemma själv.

Anledningen till denna ”träning” är att till hösten kommer barnen att ha väldigt olika skoltider och trots att jag skall vara mammaledig och barnen inte har något fritids utan kommer att gå hem efter skoldagens slut, kan det vissa dagar bli så att barnen får ta sig hem själva (vi bor 1 kilometer från skolan så inga avstånd) och beroende på dag och aktivitet vara själv en stund. För Jr har egentiden hemma varit en lyx, han njuter av tystnaden medan lillasyster tänker lite annorlunda. Hon tycker att det är jättetråkigt och slipper helst. När hon nu i julklapp fick en mobiltelefon, min gamla IPhone 4 med abonnemang, kändes det dock mycket mer frestande att vara själv och igår fick hon således testa på att var själv medan jag smet till SATS i Haninge för ett Shape-pass. Och det gick ju hur bra som helst. Fröken var nöjd och det var varken läskigt eller tråkigt att vara själv. Det bådar gott! Hur tänker ni? Ensam hemma eller inte, vad funkar för er och era barn?

Passet jag deltog på var första gången jag var på och också det absolut jobbigaste Shape-passet jag varit på. En manlig (varför är det i stort sett bara kvinnliga instruktörer på Shape? ) instruktör som körde allt eller inget övningar i de dryga 50 minuter som själva styrkedelen varade och kort stretch på det. Herregud! Träningsvärken är brutal. Jag hade en tanke på ett spinningpass ikväll men den tanken byttes snabbt ut mot en timmes yoga här hemma istället, lika bra det med tanke på all träning som är inbokad till veckan som kommer!

Magen håller sig fortfarande rätt bra ut vägen under träningen. Utfall där man byter ben varje repetition hoppas jag som tidigare över och byter ut mot benböj istället. Ett fåtal magövningar fungerar fortfarande (sidoplankor och häldipp i en enkel variant), de övriga byts mot ryggliggande höftlyft istället.

Idag har även vi gått ner på 2-siffrigt i nedräkningen. 99 dagar kvar till beräknad förlossning och om inte bebis får något extraordinärt för sig tror jag nog att vi håller det datumet mer eller mindre exakt!

  

En utploppad navel och väldigt ”platt” mage framtill. Väldigt lik magen med Felix. Det händer så mycket med storleken varje vecka och jag fortsätter att njuta av varje sekund, lite mer förväntansfull för varje dag!

  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s