Mål för 2016

Senast igår på lunchpasset tog instruktören upp det här med målsättningar nu när vi är inne på ett nytt år. Lite klantigt kan jag tycka och jag tror att hon själv insåg det också då hon började med att säga att mål var superviktigt för träningen och utan mål kom man ingenstans för att i nästa mening konstatera att det absolut fungerade att träna bara för att det är roligt också. Hmmm….kanske kan vara värt att fundera på vad man ska säga och hur innan man säger det!

Mina mål då?

Rent spontant så kommer mitt 2016 när det kommer till träning att bestå av 2 delar; pre-baby och post-baby.

Pre-baby perioden pågår för fullt och om minimini håller tidsplanen blir vi 5 i familjen under den andra halvan av april. Träningmålen fram till dess kan beskrivas med 5 ord; kontinuitet, variation, styrka, svett och avslappning. Om vi skriver ut det i praktiken betyder det för mig 3-4 pass i veckan fördelat på spinning, shape och yoga.

Just nu är det optimala antalet pass per vecka, som är genomförbart i både praktiken och med tanke på hur kroppen mår, 4. Detta fördelat på 1 yinyoga, 2 shape och 1 spinning. Varannan vecka byter jag ut ett av shape-passen mot spinning och kör 1 yoga, 2 spinning och 1 shape. Jag utgår självklart från dagsformen och räknar med att kunna köra detta åtminstone februari ut.

Mars och fram till förlossningen blir det fokus på styrka, rörlighet och avslappning; dvs yoga och shape. OM kroppen vill kommer jag att komplettera med spinningen för att få svettas lite och för den där kicken som en timme på cykel ger. Sedan är Terese äntligen tillbaka från långsemestern och hennes pass på tisdagar får man bara inte missa!

Post-baby är det ingen som vet hur den blir egentligen. Jag törs inte heller sia något om det då det är så mycket som ska ske innan vi är där. En förhoppning är dock att varsamt kunna komma igång med promenader och arbeta mig igenom mammamage-appen och bygga upp kroppen inifrån och ut och i slutet av sommaren känna att jag kommit igång med spinningen igen. Har lite preliminärt lovat att köra igång med klasser igen i början av september. Det vore kul! Jag har ne lång föräldraledighet framför mig och om allt vill sig väl kommer SATS mamma-pass har mig som frekvent deltagare framöver.

 

Generella mål

Få mer tid för barnen. Detta kommer definitivt att bli av. Med föräldraledigheten har vi även bestämt att Norah inte kommer att gå på fritids utan går hem när skoldagen är slut någonstans mellan 13 och 14 på eftermiddagarna. Felix börjar i fyran efter sommarlovet och då har han inte heller längre fritids utan istället fri tillgång till det fritidshem som ligger utanför skolans ansvar. Dit kan han gå med sina vänner när han vill.

Mer ”vardags-tid” om vi kan kalla det. Inga måsten och tider att passa utan att kunna njuta av hem och familj, vänner och allt vi har runtomkring oss.

Att kunna spendera eftermiddagarna tillsammans och hitta på saker ser jag verkligen fram emot. Jag ser fram emot ett långt sommarlov tillsammans med de stora, dne där fjällveckan som vi planerade redan förra året men som fick ställas in efter M’s hälseneruptur som krävde sin rehabilitering. Men nu är vi på banan och ser fram emot en sommarvecka i Sälenfjällen, hela familjen.

Mer hemlagat. Någonstans i denna stress med lämna, hämta, jobba, träna och skjutsa blir matbiten den som får ta stryk hos oss. Inte så att vi lagar bra mat för det gör vi, men många gånger blir det säkra kort som vi vet fungerar för alla. Här vill jag få mer tid över till att hitta nya favoriter, kanske testar vi matkassa igen efter att ha varit utan i något år.

Tomten skall få ännu mer kärlek. Mer tid hemmavid betyder mer tid för att påta i trädgården och det andra som aldrig hinns med.

 

Vilka är dina mål för 2016?

 

 

 

Annonser

5 svar till “Mål för 2016”

 1. Jag har flera mål i år. Mitt första är att ta examen efter fyra år på universitetet. Förhoppningsvis har jag också fått mitt första lärartjänst innan jag tar examen. Att fixa lärarlegitimationen är också ett måste.
  Njuta av ett sista sommarlov med barnen innan jag slutar att vara student.
  Träningsmässigt så har jag flera cykelmål i år. Jag börjar säsongen med ett MTB-läger i maj och satsar sen på Värmlandsserien. Deltävlingar runt omkring i Värmland, där man kör ett antal varv på en bana som är några km.
  Sen i sommar blir det Cykelvasan och förhoppningsvis någon/några seedningslopp innan dess.

  Men först vill jag njuta av vintern, åka längd och bli av med smärtan i baksida lår som hindrar mig lite i träningen.
  Sen har jag några hemliga mål också…

  1. Åh, nu blir jag ju avis! Jag hoppas vara i cykelform i augusti så att jag kan köra mtb i sälen m de stora barnen under vår fjällvecka!

 2. Bra mål! Skönt att höra att du inte tänker ruscha igång nåt efter att bebisen har kommit, tycker att man läser om så många som har så bråttom!

  Jag tror att jag ska springa 3 mil på Lidingö i september 😉

  1. Jag håller med helt. Lite äldre, lite klokare – jag har inget att bevisa för någon utan prio ett är välmående och i det går att inte stressa! Grymt med lidingö 30, det fixar du!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s