En ny vardagskompis från Garmin

Sedan dryga veckan tillbaka har jag en ny vardagskompis i form av aktivitetsarmbandet Garmin Vivofit. Det är ingen nyhet på marknaden utan jag passade på när en tidning hade ett erbjudande där armbandet ingick.  


Mitt tidigare armband, en Fitbit som jag skrivit om tidigare, la av i batteriet och ville inte laddas vilket gjort att jag varit utan aktivitetsarmband ett bra tag nu.

Ett armband är egentligen inget måste för mig för jag rör på mig en massa varje dag men den lilla statistiknörden i mig tycker ändå att det är kul att se hur mycket jag får ihop varje dag i form av aktivitet och sömn.

Just det här med sömnen har ju varit en bristvara för mig de senaste månaderna men galet nog har sista veckan fungerat riktigt bra. Jag har varit TRÖTT på kvällen och sovit riktigt bra, något som även armbandets statistik visar.

Här ovan ser du staplar över de senaste nätternas sömnregistrering. Jag har ställt in sovtid mellan 22 och 06, dvs start och slut för perioden. Vissa kvällar har jag lagt mig före tiden och då påbörjas registreringen redan där medan jag andra kvällar, som t ex stapeln högst upp (igår kväll) somnade betydligt senare. 

I bilden till höger betyder olika färgerna olika saker, mörkblå visar djup sömn, ljusblå lätt somn och de rosa staplarna indikerar vakentider, något som minskat avsevärt för varje dag. Hurra för det!
En något mer ingående analys av de två senaste dygnens sömn syns ovan. Igår la jag mig redan 20.58 men låg vaken dryga timmen och tittade på film i sängen – därav den tjocka rosa stapeln. Tydligen har jag varit vaken en stund i natt också men det är tack och lov inget jag minns.

Natten innan sov jag väldigt bra och vaknade inget alls och det känns i kroppen. Jag känner mig allt piggare. Den stora faktorn i förbättrad sömn även även det faktum att Norah bytte till ett svalare täcke och efter det har hon inte nattvandrat in till oss som hon brukar. Hon märker det själv också och säger att hon sover mycket bättre. Snölek varje eftermiddag efter skolan och svalare täcke är alltså receptet för god sömn hos barn!

Det som är bäst med det armbandet, insåg det ganska snabbt, är det faktum att den själv ställen in föreslagen aktivitetsnivå utifrån de steg jag tar dagligen. jag har således inte ett fast mål med si och så många steg utan den regleras allt eftersom, något som jag uppskattar, särskilt som gravid nu då jag inte vill behöva stressa för att nå x steg/dag bara för att jag själv skrivit in det som mål. Mer en registrering och uppfattning om vad jag gör varje dag och hur kroppen uppfattar den aktiviteten.

När jag sedan vill höja pulsen är armbandet kompatibelt med mitt HRM-band som jag använder tillsammans med min Garmin 610 pulsklocka vilket kommer att komma väl till hands vid alla långpromenader i vår!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s