Dålig vardagsmotion?!

Det är väldigt mycket gravidfokus här på bloggen just nu, i alla fall när det kommer till träningsbiten. Det kanske inte är så konstigt när det är det som mycket fokus ligger på i mitt liv just nu och jag anpassar min träning efter kroppen.

Själva gymträningen eller vad vi nu ska kalla det som omfattar gruppträning, går superbra. Jag gör inga utfall eller magövningar där jag inte har full muskelkontroll. Jag står inte heller upp under spinningklasserna.

Utöver det kan jag göra allt jag vill!

Det som däremot begränsar mig är den s k vardagsmotionen som i mitt fall består av promenaderna mellan tåget och jobbet. Hur jag än vänder och vrider på det hamnar någonstans runt 5-6 kilometer och det är för mycket promenerande just nu.

Foglossningen/bäckenbottenuppluckringen jag nästan gått och väntat på är här. Denna gång har den så fint lokaliserat sig runt svanskotan (googlade detta och det är visst vanligt) vilket ger en smärta som kan liknas vid att du suttit på hårt underlag för länge eller ramlat och slagit i svanskotan. Inte särskilt skönt! 

Detta kommer de dagar jag går längre – tilläggas ska att jag redan nu åker t-bana utöver pendel för att minska antalet meter- det vill säga vardagar. På helgerna tar jag det väldigt lugnt och känner inget alls. Trots all träning som utförs då.

Summa summarium. Vardagsmotion är dåligt för mig just nu, all annan träning bra! Ser ändå smärtan som något positivt, det är kroppens sätt att förbereda sig för en förlossning, och förhoppningsvis även underlätta under densamma. Om sisådär 3 månader vet vi. Helt galet!

  

Här tänker jag också på de blivande mammor som inte har träningen som en naturlig del av sitt liv. Smärtan kan väldigt lätt dig nedslagen och ledsen, du håller dig i soffan/sängen och blir än mer orörlig istället för att försöka stärka kroppens fungerande delar för att ORKA. En ond spiral som bara fortsätter.

Sedan finns det givetvis fall som är så svåra att inget hjälper, där lider jag med de drabbande, men just för min egen del är det ovanstånde som gäller och det är vad JAG utgår från idag!

  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s