JÄTTEVIKTIG

Igår var jag bjuden på min vän Terese releasemingel för hennes fjärde (!) bok; Jätteviktig.

Terese Alven_foto Attlevasunt

Författarinnan själv med sin senaste stolthet i handen. Foto: Jessica Sundberg (Attlevasunt.se )

Precis som Terese första bok, den självbiografiska Viktig som handlar om hennes tid med ätstörningar, håller sig denna bok inom området.

I boken skriver Terese inte bara om sina erfarenheter efter tillfrisknandet utan har även intervjuat flertalet personer som berättar om sina erfarenheter och om hur man tagit sig igenom en svår tid med ätstörningar och andra problem och hur man gått vidare därefter. I boken tar man även upp om hur man kommer vidare med träningslivet efter ett matstörd beteende eller ett liv där träning och mat inte gått hand i hand på ett hälsosamt sätt, något som även kvällens paneldebattörer (representanter från Frisk&Fri, gymkedjan Puls&Träning och Anna Lissjanis) uppmärksammade.

Efter att ha läst igenom första kapitlet igår kväll är jag övertygad om att boken är en utmärkt bok för alla som ägnar sig åt träning, utövare som instruktör, men även för oss med barn. I denna värld där de sociala medierna påverkar våra val är det oerhört viktigt som föräldrar att stärka den självkänsla hos barnen som så många gånger påverkas av externa faktorer. Jag lovar en recension på hela boken inom kort!

Jag har själv varit förskonad från både ätstörningar och har lyckats hålla en sund relation till träningsmängden mitt liv igenom men ser inte sällan personer som inte verkar må helt hundra både på gym och mina klasser. Att kunna upptäcka dessa personer i tid (ofta syns det ju inte utåt, något som samtliga i panelen påpekade vilket gör det ännu svårare att nå ut på rätt sätt) eller ännu hellre att se till att man inte hinner hamna i det destruktiva läge som det faktiskt är, är något man arbetar med på flertalet gymkedjor och jag hoppas att med denna bok ska även vi vanliga tränande tänka ett steg längre!

Jag önskar dig allt lycka till Terese, fortsätt med det du gör! Du är en inspirationskälla för oss alla!

 

Annonser

2 svar till “JÄTTEVIKTIG”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s