Shopping till bebis – barnvagn med det som hör till

80 dagar kvar till beräknad ankomst av lillebror och jag känner mig förvånansvärt cool. Rutin, kanske det, eller så är det tryggheten (som väl kommer från rutin och den erfarenhet vi har av de två tidigare gångerna) som gör att jag inte orkar hetsa upp mig för en massa saker.

Shoppingen som brukar vara den roliga delen av förberedelserna inför ankomst av bebis är lite av ett måste nu känner jag. Vi har det mesta klirrat, nu är det mest det praktiska hemma som ska fixas. Lite omflytt med byråer i sovrummen och annat pyssel.

Då det är vårt gästrum/kontor som ryker till förmån för bebisens rum har vi bestämt att avvakta med att fixa iordning rummet tills vidare. Det är ändå i vårt sovrum, i egen säng, som bebisen kommer att sova första månaderna av rent praktiska skäl. Varför stiga upp ur sängen och gå längre än vad jag behöver vid amning och eventuella nattliga blöjbyten – något som knappt behövdes göras med de två tidigare men nu är jag inställd på att allt blir tvärtom. Blöjbyten kommer att ske i tvättstugan där även kläder och annat välbehövligt får sin förvaring i några av skåpen, för bebiskläder tar inte särskilt mycket plats. Särskilt inte pojkkläder, inga klänningar som behöver hängas upp här inte.

När det sedan blir dags att flytta in i eget rum, tänker mig till hösten, först då får vi tänka om hemma och placera gästsäng/bäddsoffa i barnens tv-rum där även bokhylla och skrivbord skall husera.

Åter till shoppingen. Barnvagnen var i princip det första jag köpte. Alldeles för tidigt egentligen, i typ vecka 11 då vi även gjorde KUB-testet. Ingen brådska på något sätt men då jag visste att vi definitivt skulle ha en Urban Jungle V3 från Mountain Buggy och den fanns till nästan halva priset passade jag på. Bebisar kostar, om ni inte visste det. Jisses vad mycket pengar man la ner på inköpen till första barnet! Får rysningar när jag tänker på det.

Vagnen är av samma grundmodell som den vi hade till Norah för drygt 7 år sedan, men i en uppdaterad version – lite mindre, och bättre, men fortfarande med alla grymma funktioner.

Trehjuling, jag gillar dem, tycker att det blir mer lättkört med endast 1 framhjul.

Luftdäck. En gång fick vi punka på vår förra vagn under 3 års tid.

Lätt att köra i alla väglag

Lättviktare på marknaden, både med ligg- och sittdel

Kompatibel med bilstol genom klick-on adapter. Lärde mig genom erfarenhet, du vill inte väcka sovande bebis varje gång hen ska ur bilstol och ner i vagnen!

Fungerar hela vägen från nyfödd till ca 5 år (om man nu inte tänkt köpa fler vagnar vill säga, något jag hoppas slippa)

Priset. Halva priset mot många andra vagnmodeller. Och jag vill ärligt inte lägga 12-14 000 på en vagn. Vi har inte heller haft några som helst problem med den vagn vi hade tidigare och den ”lever” fortfarande hos en av våra vänner som använde den till bägge sina barn. Inga reklamationer och ett bra pris är en bra kombo tycker jag.

collection mountain buggy

 

Vår vagn har en helsvart liggdel (denna köpte vi begagnad av vänner, liggdelar av äldre modell är kompatibla med de nya vagnarna och en liggdel som använts känns fortfarande som ny med tanke på den korta tid den används generellt).

Vi kommer även att ha bilstol och adapter till den från Mountainbuggy. Kostar ungefär halva priset jämfört med motsvarande modell från andra märken. Samma säkerhetsklass dock.

Sittdelen övergick vi till med Norah redan runt 4,5 månad. Hon var stor och i en åkpåse och nästan liggläge på sittdelen trivdes hon jättebra i vagnen. Här kommer alltid åsikterna om att ha småbarn åkandes framåtvända. Med Felix försökte vi ha honom mot oss men det slutade med att han hängde över vagnkanten för att se framåt (selen på från start) och med Norah lät vi henne sitta framåtvänd från start och hon verkar inte tagit skada av det om vi ser tillbaka på det nu:)

Och det som hör till då. Skötväskan . Den stora frågan, och egentligen enda som vi verkligen tragglat med hemma, för det finns ju ingen ultimat väska som har precis allt det där man vill ha. Även här gick vi på ett säkert kort; Skiphop. Samma märke som förut, men en annan modell – Skiphop Swift. Praktisk, enkel, inga krusiduller och ganska neutral så att vi båda kan använda den (M var inte sugen på en skinnväska i handväska-modell om vi säger så och jag förstår honom:))

Skiphop Swift diaperbag

En svart blev det. Tråkigt, kanske det, men sjukt praktiskt och sannolikheten att den får hänga med så länge en skötväska behövs är stor.

 

 

 

Annonser

Ett svar till “Shopping till bebis – barnvagn med det som hör till”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s