Boktips – Stöld av babian

Skratten ekade hos oss när en av tjejerna i den bokcirkel jag bildat tillsammans med några vänner hemma i Tungelsta föreslog den – Stöld av Babian. Hur låter det liksom? Inte som en kriminalare i alla fall. Eller?

Det är precis vad boken är, en kriminalroman som utspelar sig i nutidens Stockholm, bland oss.

”Adnan har just avtjänat ett straff för grovt narkotikabrott. Nu måste han skaffa stålar snabbt för att betala sina skulder. Magnus är kriminalkommissarie och balanserar på lagens gränser i sin jakt att sätta dit buset. Han är svag för kvinnor.

Amanda är nykläckt polis. Hon har valt yrket av ett väldigt personligt skäl: systerns självmord. Några är ansvariga. Och de ska få betala. Två män ligger överst på listan: en kriminell och en polis. Hon är beredd att offra allt.”

  

Detta är författarinnan Anna Karolinas debutroman och den levererar. Från första meningen där språket är så där grovt att man tappar hakan och får ta igen sig lite innan man börjar om på nytt och sväljer känslan av att boken nog inte är något för mig (som mest älskar flummiga sväva på rosa moln kärlekshistorier). Ge boken ett par kapitel och du är fast, och kan inte vänta på att få vända blad till nästa, och till nästa, och till nästa!

Läste på Dianas blogg att hon också läst boken och fastnat totalt och tänkte då att även fler kunde hitta till denna bok och fastna för den. Lättläst och beroendeframkallande. Varning för sträckläsning långt in på kvällarna!

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s