Träningsplanering för morgontrött gravid

Morgonens Shape kan ha gått till historien som tiderna värsta shape. Inte på grund av någon annan utan enbart på grund av mig själv. Norah ville ha sällskap till toaletten imorse kl 04, typ en timme innan min klocka ringde, och när jag skulle upp var jag så sjukt trött. Så där illamående nästan, ni vet känslan! Jag brukar vakna till liv på tåget men kroppen kändes bara trött och tung (ja, delvis så är den ju det också) och jag kunde ha tänkt mig en timme i bastun på gymmet snarare än i en gruppträningssal.

Mångdagspasset på Stureplan är en timme långt och sjukt jobbigt. Jag tycker mig vara stark fortfarande, jag jobbar ändå med ca 9-10 kilos extra vikt mestadels fördelad fram på kroppen, men kan fortfarande ha samma viktplattor som före graviditeten under samtliga övningar. Då jag anpassar övningarna efter mitt tillstånd finns således ingen risk för överbelastning och jag tänker som så att ju längre jag orkar och kan träna på som nu, ju bättre kommer min kropp att må efter graviditeten också.

Sådana här känslor av trötthet i kroppen får mig dock att fundera till en extra gång om tidiga mornar för att hinna till pass och kanske är det dags att revidera det lite. Det svåra i ekvationen är att jag så gärna vill gå på alla bra pass nu för att sedan med en liten hemma är det inte direkt så att jag kommer att ta mig till stan för träning, och varken Stureplan eller Zenit har barnpassning och det är där jag går på de flesta av mina favoritpass.

Så jag tänker att två mornar per vecka ska kunna klämmas in, ett shape och en spinning och OM kroppen är med kommer även fredagarnas yinyoga att hänga med de veckor det fungerar planeringsmässigt. Ett spinningpass till på helgen och ett shape via SATS online hemma (34 minuter) funkar också. 4 pass/v är målet men att inte låta mängden sömn minska och då tror jag att detta är den bästa lösningen.

  
Träningen är en stor del av mitt liv. I alla former, året om. Tacksam för att även M och barnen delar passionen med mig. Det underlättar enormt!

Denna vecka har jag möjligheten att ta bilen till jobbet ett par dagar och att M även sköter lämningarna vilket gör att de ubertidiga mornarna inte blir så tidiga och att lunchpasset då kan bli ett morgonpass trots allt.

Hur långt i förväg planerar du in din träning?

 

Annonser

Ett svar till “Träningsplanering för morgontrött gravid”

  1. I det här fallet skulle jag garanterat skippat passet, lyssnat på kroppen och tagit en välförtjänt stund i bastun (och så gärna en extra klapp på axeln och varför inte en latte och kaka efter det). Jag lyssnar alltid på kroppen (och ibland lite väl mycket på knoppen) och vill den inte så skippar jag träning eller vad det nu kan vara oavsett om jag har planerat in träningen eller ej! Men såklart, jag förstår ju vad du menar! Lyssna på kroppen och lyssna inåt! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s