Stark och funktionell – tips på enkla övningar

Jag märker på de gruppträningspass jag går på att allt mer fokus läggs på övningar som inte bara bygger på styrka men även på rörlighet och de rörelsemönster som ligger normalt för vår kropp, dvs funktionell träning.

Imorse hade jag 40  minuter massage hos vår företagsmassör som kommer till kontoret och masserar. För mig fungerar det väldigt bra att bli masserad även om magen är något i vägen. Med en improviserad ”framåtstupa sidoläge” med en kudde under knät känns det nästan som vanligt att ligga där, jag lyckas ju somna precis lika fort som alltid annars om inte annat!

I alla fall, det jag skulle komma till är att jag fick så enormt med beröm för min inte alls stela överkropp. Axlar och övre delen av ryggen har ju tendens att stelna till hos oss som jobbar på kontor och inte sällan blir vi istället väldigt svaga i bål och sjunker ihop i överkroppen. Men inte jag inte. Jag är trots magen (och brösten, icke att glömma även de som bidragit med en alldeles för stor kroppshydda om ni frågar mig) väldigt stabil i axlar och rygg och fortsatt stark i bålen. Inga större stelheter att tala om – något jag personligen tackar allt envis och allsidig träning för.

Därför vill jag dela med mig av några övningar som är väldigt lätta att utföra i stort sett överallt. Du hittar det lilla träningsprogrammet HÄR i ett tidigare inlägg på bloggen! Det enda du behöver är ett gummiband som redskap.

  

Många gånger räcker ett enkelt redskap för ett helt pass. Har du tillgång till fler blir valmöjligheterna ännu fler!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s