Denna eviga piriformis

Min hjälte idag blev vår massör på jobbet. Jag hade förträngt att jag hade en massagetid idag och när jag väl insåg det blev det lite av ett halleluja moment. 

Anledningen till detta, denna eländiga lilla muskel som orsakar så mycket smärta. Piriformis. Finns det någon muskel som känns så otroligt onödig så är det just den.

Piriformis sitter enkelt förklarat i sätet, typ längst in, och är belägen nära ischiasnerven. Hos vissa går ischiasnerven igenom piriformis till och med. Således kan smärtor man tror är ischias komma från en överansträngd piriformis.

Symptom som stelhet i höftpartiet, smärta i sätesmuskeln som strålar neråt via utsidan av låret är vanligt och jag har upplevt allt. För mig uppkommer även en känsla av stelhet i ländryggen.

Vad gör man åt sånt här då? Punktmarkerar. Dvs triggerpunktbehandlar med t ex en golfboll (trycker och masserar mot den onda/spända punkten) eller en taggig massageboll, rullar med en foamroller så att området runtomkring slappnar av och stretchar säte, hamstrings och framsida lår. Rörlighetsövningar är också bra!

Ensidig träning och inaktivitet i bål kan vara bidragande orsaker,  återigen visar detta att lite lagom av allt är bra. Och massage! 

Jag körde även ett funktionellt styrkepass på lunchen idag och det känns mycket bättre! Blodigenomströmnungen för sitt till och imorgon bitti fortsätter jag med en spinningklass och får igång benen än mer. Det blir bra!

Om du känner av liknande muskulär stelhet, kolla alltid upp med sjukgymnast eller annan kunnig om smärtan blir ohanterbar, finns det en massa bra videos på youtube ned stretchövningar. Denna körde jag igår.

  
Min favorit till triggerpunktbehandling, massageboll från Casall.

Annonser

Ett svar till “Denna eviga piriformis”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s