Matsmart & smaskens

Varje år slängs det mer än 50 kilo matrester/person. Helt galen siffra men inte helt otänkbar. Hur gör ni, matlådor som fryses in och tas med till jobbet eller slänger ni resterna som blir över efter luncher och middagar?

Jag vågar påstå att vi är riktigt bra på att ta vara på matrester hemma hos oss. Både M och jag har bra uppvärmningsmöjligheter på våra jobb och många gånger tycker jag att uteluncherna blir mest ett stressmoment som skall hinnas med innan man går hem, och det slutar med att jag köper med någon färdigrätt från affären på vägen till jobbet eller springer ner på närliggande take away ställen och betalar överpris för något som inte ens smakar så bra.

Så matlådor FTW, både för plånboken och miljön.

I samarbete med Quorn fick vi i förra veckan hem lite råvaror för valfria måltider. En favorit som ALLTID fungerar i matlådan är tacos. Det blir garanterat mat över från en tacomiddag hemma och råvarorna brukar hålla bra till dagen efter – dock inget man fryser in mer än färsen som sedan kan ätas med överblivna grönsaker och tacoskal eller kanske pasta.

Quorn som dessutom är vegetariskt tar miljöaspekten med sig också och gör det extra bra, och smakar precis lika gott som vanlig köttfärs tycker jag. Barnen är inte helt överens om den saken med mig men de vet att man äter det som serveras och med en massa guacamole (avocado, lime och chili mixas med stavmixer, tar 20 sekunder) och tacosås (ICAs ekologiska medium tacosås är den bästa om du frågar mig – min egen åsikt!) så gick det ner även hos dem!

   
  
I veckan har vi återigen matkasse och den här veckan fanns både pastagratäng och vegetarisk lasagne med på schemat vilket i sig också är perfekta maträtter att frysa in eller ha i matlådor. Då de tillagas mer eller mindre av sig självt i ugnen efter lite hackande och stekande kan du även med fördel förbereda maten kvällen innan och vips så har vi fått in tidsaspekten i matlagningen också, något som jag åtminstone kan uppleva väldigt stressande. Att hinna göra iordning middagen innan 2 hungriga barn tömt skafferiet på alla smörgåsar och bullar!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s