Insomnia och träningstankar i vecka 36

Jag har inte blivit bitter om ni tror det med tanke på rubriken. Nej då.

I början av graviditeten var sömn det enda jag tänkte på. Jag ville sova men när jag väl sov så blev det inget bra. Sedan kom den där underbara perioden då jag sov som en stock (snarkandes, stånkandes allmänt irriterande om du frågar maken, men jag sov). Det gör jag inte längre.

De senaste 4-5 nätterna har jag vaknat ungefär en gång varannan timme. Varför kan man ju fråga sig? Hormoner är väl den enkla förklaringen, för när jag väl vaknar känner jag mig mest otymplig och allmänt bläig. Inte kissnödig eller något annat preggosymptomigt som man skulle kunna tänka sig. Och det gör mig smått frustrerad.

Ja, det är drygt 4 veckor kvar till beräknad bebisankomst och kroppen har fullt upp, och någonstans när jag väl klivit upp så är jag inte trött utan känner mig rätt utvilad, men låt mig ha känslan av att ha sovit i huvudet!

Vecka 36 är vi i sedan igår och hur mår jag? Prima (bortsett som sömnen då). Jag har inte tränat på ett par dagar (sedan lördags och kroppen skriker efter träningsendorfiner!) då den s k planeringen med att vara ensam hemma med 2 tränande barn och min egen träning inte riktigt funkat. Ett lunchpass med Shape idag har dock bockats av på listan och som det är just nu räknar jag med att köra åtminstone 2 veckor till. Sedan får vi se. Shapen blir något mer ansträngande för kroppen jämfört med yoga och spinning – där de sistnämnda nog kommer att vara huvudaktiviteterna de sista veckorna fram till förlossningen. För ja, lite pirrig är jag ju över att jag ska ta i för mycket på ett shapepass, till den grad att allt sätts igång. Det kan jag inte förneka. Då kanske det är säkrare att köra styrkepass på hemmaplan där jag har de flesta redskap som krävs!

Svettigt värre bkev det iallafall på dagens pass och jag gissar på träningsvärk i lår och rumpa imorgon!

  
Före”-bilden. Efterbilden besparar jag er. Lite mer rött i ansiktet, aningens mer svettigt!
 

Annonser

4 svar till “Insomnia och träningstankar i vecka 36”

  1. Härligt att höra att du är pigg och har ork att träna. Själv tycker jag ju att du ska ligga på soffan och äta praliner! Sen får du häcken full 🙂 Vi måste ses snart igen. Hinner vi innan bebis *peppar* *peppar * (kanske en fika nära jobbet?). Kram!

    1. Du är ju för söt😄 praliner är inget som får plats i magen och av soffan blir man stel! Energipåfyllning deluxe på gymmet, precis vad jag behöver! Ses gärna- jobbar påsklovsveckan och veckan därpå så gärna fika/frukost?! Kram

      1. Det blir toppen! Jag jobbar alla dagar mån-Tors och tis-fre. Frukost/fika muuuums! Ser bilder på alla dessa underbara utefrukostar och blir så sugen! Skriv mess på FB när det funkar bäst för dig ❤️👍

  2. Skönt att fortfarande kunna röra sig. Idag var första gången som jag fick känna på hur det är att verkligen bli handikappad av graviditetskrämpa 😦 Fram tills nu så har jag mått bra förutom foglossning som har gått över med 1-2 dagars vila.

    Det där med insomnia känner jag också igen. Jag sover väldigt lite, men jag känner mig på nåt konstigt sätt vaken och ”pigg” när jag går upp även om jag bara sovit ett par timmar, men under dagen kan jag bli sjukt trött så jag hade nog behövt sova mycket mycket mer än vad jag gör nu…. Hoppas du får sova lite innan bebis kommer, känns ändå som man måste ladda batterierna med ett par nätter sömn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s