Skötväskan packad, ett steg närmare BB

Om ni bara visste hur mycket av mitt fokus ligger på bebisankomsten. Jisses. Hela graviditeten har ju liksom passerat i förbifarten med övriga livet med två relativt stora barn men nu är det inte mycket som får plats i min hjärna utöver allt som har med den stundande bebisankomsten att göra.

En av mina äldsta vänner, J hemma i Fagersta, har BF inom kort och ligger således före i planeringen med allt det praktiska och är bra på att påminna mig om allt som skall göras. För egentligen, hur mycket behöver man förbereda innan tänker jag??!

BB-väskan som väl var det första jag packade inför Jr’s ankomst för 10 år sedan blev färdigpackad när det kommer till bebisens saker häromkvällen. Mina egna saker och kläder som ska med är nedskrivna på en lista men då dessa delvis används fortfarande känns det onödigt att packa ner det så långt i förväg.

En sak som jag däremot förträngt är att även kidsen behöver en kasse med ombyten nerpackade om det blir så att de får övernatta hos vänner medan vi åker till BB. Vi har vänner som står redo att ta emot dem och mina föräldrar kan vara hos oss inom 3 timmar men vi skall vara redo för att det kan gå undan även denna gång. Det optimala vore om barnen vore i skolan när allt sätter igång…

Så, vad har jag packat ner i väskan? Det ska tilläggas att jag borde ju ha stenkoll på detta efter 2 barn men jag känner mig mer än förvirrad, men tror någonstans att jag inte har så mycket onödigt med mig i alla fall.

Vi fastnade förresten för en Skip Hop Swift i svart. En unisex väska som passar lika bra för mig som för M – för hans var inte särskilt sugen på att släpa på en mer handväskliknande modell som jag hade förslag på från början. En bra kompromiss och då vi även tidigare haft Skiphop till barnen vet vi att kvalitén håller för våra krav!

 

Skip Hop Inspo

Till bebis

-Pyjamas med fötter (man förespråkar ju hud mot hud i början men känns ju helt absurt att stackars bebis inte ska få ha kläder på sig utan bara ligga där i blöja och frysa så här gör vi som vi alltid gjort, pyjamas på, perfekt!)

-2 ombyten med omlottbody och byxor samt strumpor. Inför hemresan. Dessa plagg har jag faktiskt i 2 storlekar, för även om våra barn knappt använt strl 50-56 (Norah hade 56 en vecka innan hon gick över till 62) så har jag förberett mig för att bebis nummer 3 kan vara mindre. Och nedbajsningsrisken är rätt stor när de är nyfödda också, särskilt killar som inte alltid är överens om hur blöjan förhåller sig till anatomin.

-Mössa och tunnare overall för hemresan. En bomullsmössa och en lite tjockare stickad onesie för hemresan.

-Filt & gosedjur. Mycket av det vår bebis får i klädväg är second hand från Tradera men jag har en regel och det är att en egen filt samt gosedjur ska vara nytt och det ska självklart med till BB och gosas med.

-Napp. Kontroversiellt säger vissa. En räddare i bilen på vägen hem om sugbehovet blir för stort. Norah hade napp från dag ett pga. sitt sugbehov och det var inget som påverkade amningen. Så även det ett säkert kort som vi fortsätter med!

-Babyskyddet till bilen. En självklarhet om du åker hem i bil.

Till mig

Vet inte om det är lite optimistiskt att tänka att vi får såna fina och snabba förlossningar som jag haft med bägge barnen tidigare och då knappt behövt grejerna vi packat ner. Jag räknar inte med att stanna särskilt länge på BB så det är därför väskans planerade innehåll ser ut som det gör!

-Läsk och godis. Cola och Sportlunch. Jag har knappt ätit något under förlossningarna men om det är något som ska med så är det cola och choklad. Snabb energi och garanterat gott!

-Ombyte i form av underkläder, en amningstopp (här kör jag linnevarianten med knäppning som är betydligt smidigare än bh, topp osv), omlottkofta och ett par sköna byxor. Pyjamas, om jag lyckas hitta en jag gillar.

-Necessär. Jag tyckte att det var väldigt skönt att kunna duscha och göra iordning sig, och ja – jag sminkade mig när vi skulle åka hem – för man känner sig betydligt fräschare då trots en lång vakentid och ömmande kropp.

-Amningsinlägg och bröstvårtskräm (h-e vad ont det gör när padsen fastnar, det misstaget gör jag inte om!)

-Laddare till mobilen. Let’s face it, du vill ju basunera ut bebisankomst till alla.

-Kamera & laddare.

M packar ner det han behöver i min väska, han är nog också inne på en kort BB-vistelse!

Det mesta går ju att inhandla snabbt om det skulle behövas och om vi nu har den lyckan att faktiskt få komma till BB Sophia där vi numer är listade (bytte i veckan från Södra BB efter att ha träffat chefsbarnmorskan där under mitt senaste besök och känt att sannolikheten att vi får föda där är nästintill noll med tanke på nedläggning och det faktum att flera barnmorskor slutat där) är vi väldigt centralt i Stockholm och M kan ju alltid ta sig iväg till närmaste affär och handla. Dessutom har BB Sophia kök på varje våning och där finns mat om det skulle dra ut på tiden.

 

 

 

 

 

Annonser

Ett svar till “Skötväskan packad, ett steg närmare BB”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s