Oceaner av tid

Ibland funderar jag på vad vi skulle göra med all den tid som fanns om inte barnen hade sina aktiviteter. Jag skulle aldrig byta bort det liv vi lever men tanken på vad  icke idrottande familjer gör en finns där…visst finns andra aktiviteter, museibesök etc men gör man det varje helg?

Vad gör ni?!

Som i helgen. Killarna hängde på fotbollscup på Essingen hela dagen igår och idag körde Norah och jag en 12-timmars i Gustavsberg med tjejhockeylaget mini spelar med. 

Antagligen hade vi säkert fyllt dagarna med något mer eller mindre meningsfyllt (ska ju direkt inflika att vi hinner med egentid för träning etc i vardagen som det är så det saknar vi inte!) men det finns även så mycket som vi och barnen skulle gå miste om;

-Vänner. Inte bara de som bor närmast utan nya vänner som delar våra och våra barns intressen. Främst Jr har ju kompisar i hela stora kommunen och i helgen har vi knappt sett röken av honom. Norah är yngre så hon håller sig rätt mycket på hemmaplan med närmaste vännerna fortfarande.

-Nya platser. Ishallen eller fotbollsplanen någonstans du aldrig besökt kan leda till spännande platser (eller shopping som idag:))

-Frisk luft. 12 timmar vid en fotbollsplan får den piggaste att somna ovaggad.

-Styrka. Att skapa självständiga och trygga barn genom möten och upplevelser där vi föräldrar inte alltid är med och guidar, för att inte tala om de möten som sker på och utanför plan med motståndare. Inte alltid jättekul men man lär sig alltid något nytt!  

 

Värmdö tjejhockeycup med drygt hundra tjejhockeyspelare. Våra tjejer i vitt efter en av matcherna. 4 vinster och en förlust blev dagens resultat – dock har väl varken vi föräldrar eller tjejerna koll på exakt hur många mål som gjordes. 
Norah sköt in ett mål i den motståndsmässigt tuffaste matchen och sken som en sol resten av dagen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s