Fredagens 5

Dagens tema – saker jag inte kommer att sakna med att vara gravid! Märks det att jag börjar bli redo med detta tillstånd? Älskar graviditeten i sig och det slutresultat som den ju faktiskt leder till men vissa saker skulle man kunna hoppa över.

  1. SÖMN. Jag kan inte minnas att jag skulle ha haft så här svårt för att sova under mina tidigare graviditeter. Helt galet hur kroppen kan protestera. De sista 2 nätterna har jag tagit en Alvedon en timme innan läggdags och då har det funkat ok.
  2. Brist på aptit. Jag har lyckats dra på mig ungefär samma antal extrakilon under denna graviditet vilket är väldigt fascinerande med tanke på att jag knappt åt något de första 20 veckorna. Minimalt med frukost, pommes och cola till lunch på Mc Donalds (enda som gick ner) och middag – det var tur om jag fick något i mig. Lite bättre sista tiden men ändå ganska begränsat.
  3. Bristen på kläder. Allvarligt, när ska klädproducenterna fatta att man som gravid inte får maniska begär efter randiga kläder? Varför gör man alla gravidkläder i randigt (HM – vakna!!!). Jag har haft turen att kunna använda mina vanliga kläder till 90% fram till nu men just toppar och annat önskar jag fanns att få tag på i enfärgade material, typ grått och svart utan att det ska kosta multum.
  4. Träningen. Eller att inte vara begränsad i övningarna av magens storlek. Jag har tränat 3-5 pass/vecka till och med vecka 38 vilket är fantastiskt på alla sätt och vis. Jag ska inte gnälla. Jag vet också att det kommer att dröja ett par månader till efter förlossningen innan jag är ok fysiskt med att göra vissa övningar igen men bara att kunna sätta sig på en spinningcykel och kunna trampa runt utan att klotet till mage tar emot på knäna kommer att bli så himla trevligt!
  5. Tårarna. Herre gud vad jag har gråtit. Mentalt instabil skulle säkert M säga om du frågade honom för ibland räcker det med att han tittar på mig så börjar jag gråta. För att inte tala om barnen, stackars dem. Nu har ju M så fint talat om för dem att jag är lite känslig (ja, jag grinade fulgrin efter att jag hört detta då jag tyckte att det var elakt att säga så om mig – för det här är ju delvis hans fel ;)) och någonstans tror jag att det börjat sjunka in hos dem också att bebisen inte bara påverkat min kropp fysiskt, och att de just nu har en mamma som gärna tar hjälp av dem med det mesta, utan att det är lite mer emotionellt också, på ett sätt som även de förstår!

Med det sagt är livet som gravid alldeles UNDERBART för det mesta! Du bestämmer själv inställning och även jag själv har dragits med en del oro och ”komplikationer” i början av graviditeten så tror jag att min mentala inställning till allt detta har gjort att jag fått må så bra som jag faktiskt gjort. Står fast vid att graviditeten inte är en sjukdom och krämpor kommer och går, men det går över!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s