Denna väntan

Jag är otroligt glad över mitt beslut till att jobba fram till i måndags, dvs en vecka före beräknad förlossning. Dag 4 hemma idag och vad ska man hitta på? Tänk om jag hade haft två veckor hemma.

Denna väntan är olidlig, men bra. Jag behöver komma ner i varv.

  

Sådär allmänt härlig och mosig. Inget smink i hela världen som döljer att man ör sprickfärdig på alla håll o kanter. Sköna kläder på dagarna igenom, jeansen pressar jag mig i om jag ska ut bland folk. Kompressionsstrumpor på dygnet runt typ.Igår var jag hos barnmorskan på check, 120/70 i blodtryck (oförändrat sedan förra veckan) och magmåttet hade ökat till 36 cm, ligger mitt på kurvan. Huvudet hårt fixerat – något som förklarar ilningarna som kommer och går. Vi pratade även om förlossningskaoset som råder lite smått i huvudstaden efter att Södra BB där vi tänkt föda nu stängt och BB Sophia, vårt nuvarande listningsbb och förstahandsval, kommer att stänga. Vi hamnar inte mitt i den största krisen som kommer i semestertider, men kommer säkerligen inte att få stanna längre än absolut nödvändigt om allt går som det ska. Tredje barnet blir ju lite rutin, bättre att låta flrstagångsmammorna mer plats och hjälp tänker jag!

Inatt hade jag svårt att komma till ro och med en molande värk (det verkar ju gå åt rätt håll!) som dock botades med två alvedon somnade jag om och sov gott! Nu är känslan återigen där och jag tror inte att vi ska behöva gå över tiden i allafall, även om planeringsmänniskan i mig tycker att söndag vore en ypperligt bra dag att föda på då inget av barnen har vare sig matcher eller träningar. Haha. Ni hör hur galet det låter!

Tummen ur fick jag i alla fall efter natten och gjorde iordning TENS-apparaten som räddat mig de tidigare två gångerna. Sjukt bra smärtlindring om ni frågar. Hyr min från Hologron precis som med både Jr och mini och hoppas att jag får samma hjälp nu med att ta udden av värkarna när de kommer igång.

  
2 par pads som du fäster på kroppen och så justerar man styrkan på själva manicken (till vänster) under värken. Nellan värkarna kan man stänga av den helt eller ha en surrande funktion på. 


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s