Status quo med lurifax

Vad vi gjorde inatt? Hoppades på etablerade, eller rättare sagt, starkare värkar, inne på BB Sophia. Men ack vad vi gick bet om det.

Bebis verkar inte hålla med resten av kroppen vilket i sig gjorde att vi själva valde att åka hem trots att vi var välkomna att stanna kvar. Latensfasen är påbörjad, nästintill avklarad (4 cm öppen) och jag är på gränsen till den aktiva fasen av en förlossningen men att vara ”inlåst” på ett förlossningsrum är ju inte det roligaste, särskilt inte när värkarna inte är starka nog för att driva på förloppet. 

Det bästa i det hela är dock att nu vet vi att oavsett om det fortsätter i eftermiddag eller i övermorgon får vi plats på BB Sophia som så här efter ett första besök är alldeles perfekt med härlig personal!

  
Inkopplad med koll på bebis hjärtljud och ctg-kurva (mäter sammandragningar) innan kroppen gick i viloläge helt.

Dagens plan är att heja på jr’s lag i seriematchen i fotboll här i Tungelsta och när mina föräldrar anländer (de kommer och roddar barnen så M och jag kan fokusera på bebis och förlossning) ska vi smita iväg till något köpcentrum och traska omkring för att förhoppningsvis öka på trycket och få igång det hela. Precis som barnmorskan föreslog.  

De är luriga dessa treor men alltför länge ska det inte dröja!

Annonser

Ett svar till “Status quo med lurifax”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s